I Astrid Lindgrens värld…

Man spenderar ju mycket tid i stallet med sina juveler och jag tycker det är roligt att betrakta deras personligheter och alltid lika spännande när man ska lära känna en ny individ. Vi har ju haft Tekna hemma nu ett tag och jag kan konstatera att vi fått ännu en häst med en personlighet som tagen ur Astrid Lindgrens värld.FB_IMG_1537528952783

Tekna Ålj- ”Tjorven”

Ju mer jag lärt känna henne så är hon hästversionen av Tjorven, pigg och glad och kavat på alla sätt, lite lillgammal för åldern. Hon är hela tiden med på allt man gör i stallet och har grym koll på en, och talar tydligt om vad hon vill… Ni vet standardfrasen – Farbror Melker vet du vad…..

I vårt fall….. Fröken Malin, vet du vad nu är det slut på hö igen, vad tänker du göra åt det då?

Sen har vi Desideria de Soze – Pippi Långstrump, gott självförtroende och det bör man ju ha om man är världens starkaste tjej,eller hur ? Har sett en bild med text som florerar på Facebook där Pippi säger något i stil med – Det har jag aldrig provat förut så det kan jag alldeles säkert!  En sån cool brud är Desideria och ganska finurlig skulle nog kunna lura såväl Prussiluskan som Kling och Klang.

För några veckor sedan när vi skulle ut och köra så stannade jag med henne och växlade några ord med en av tjejerna på anläggningen, sen hade inte Desideria jättestor lust att traska vidare och när jag smackade åt henne vände hon på huvudet mot mig där jag satt i vagnen och räckte ut tungan innan hon i sakta mak gick vidare.😊

FB_IMG_1537508060722

Desideria med ”höperuk”

Sist men definitivt inte minst är Gemeaux de Soze- Världens bästa Karlsson

Enligt han själv: en vacker,snäll,genomklok och lagom tjock man i sina bästa år. Ungefär så skulle nog Gemeaux beskriva sig själv.  Självgod är lite mera ordet vi skulle använda hihi.

För övrigt är Gemeaux helt hopplös på att ta sönder saker. Vattenbaljor,hinkar grimskaft och täcken. Det har hittills aldrig gått att låta honom ha ett täcke på sig över natten utan att det endast varit strimlor eller något som mer liknar en haklapp än en hästtäcke. Vilket får mig osökt att tänka på några rader ur sången om Världens bästa Karlsson:

”Det händer ju förstås ibland att nån blir arg på mig och ställer till ett himla liv när jag förstört nån grej.

Men vad är det att bråka om , det är en världslig sak, och gissa vem som kommer här och har en motor bak.

FB_IMG_1537528912337

Gemeaux gottar sig i hagen.

I vilket fall är de verkliga personligheter alla tre och det blir verkligen aldrig tråkigt hos oss.😊

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “I Astrid Lindgrens värld…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.