Muscle and Mobility

Det finns på påse….. Näe skämt och sido, det gör det ju inte men blev lite full i skratt ikväll när jag blandade kvällsmaten åt ”de tre musketörerna” i vårt stall.

Det är ju faktiskt det jag jobbar med när det gäller Gemeaux + att han äter också Muscle and mobility varje dag . Jag har ju haft många stora hästar i mina dagar, det varken ser bra ut eller känns bra att rida dressyr om hästen i fråga inte passar ryttaren i storlek.

Är man 186cm så vill man ha hästar över 170cm om man ska rida och de ska kännas bra , fast det är ju också så att jag suttit på 170centimeters hästar som känns för små samt att jag suttit på 162centimeters hästar som känns bra så ingen regel utan undantag,mycket kanske det berott på att den hästen var mycket välbalanserad och välutbildad.

Mycket handlar också om hur hästen bär upp ryttaren. Det har alltid varit svårt tycker jag att sitta bra på hästar med kort och även lite lågt ansatt hals, helst vill man ha en hals och framdel i uppförsbacke.

Många av mina stora hästar har varit lite svåra att få riktigt fina i kroppen samt att det alltid tagit längre tid på sig att bli starka och växa i sina kroppar vilket är helt naturligt.

Har många gånger haft huvudbry i hur man skulle utfodra på bästa sätt och inte sällan stod de högt i blod också ,då hade man ju även aspekten att de inte skulle bli för hetlevrade heller.

Just Muscle and Mobility har varit kanon för Gemeaux ( 176cm)som även han har haft problem att hålla hullet i vissa perioder och svårt att få på muskler på rygg och överlinje. Nu ser jag att det äntligen börjar synas skillnad på rygg och rumpa.

Så vi både tränar för Muscle and mobility och fodrar med det. Gemeaux har alltid också varit lite känslig när man mixtrat med maten och bytt hö men detta har funkat från dag 1.

Enligt planeringen skulle han ha gått intervaller igår men då det blåste rena stormen igår så hoppade vi över det. Har dåliga erfarenheter av kraftiga blåsväder och hästar sen tidigare.

Idag var det dock betydligt lugnare så vi passade på då istället.

Jag tror jag blev minst lika svettig som hästen… det kostar på även för ryttaren att rida galoppintervaller, speciellt när hästen rör sig ungefär som en atlantångare…

Grymt nöjd iallafall med dagens träning. Rusar inte som ett tok in i galoppen och på så vis är det lättare att hålla en lagom galopp hela vägen. Det märktes tydligt också idag att ABC med att hitta en bättre inramning verkligen fungerar toppen, håller balansen nu när jag gör högersväng kommer i höger galopp utan att ytterbogen i detta fall vänster bog faller ut och senare hela hästen.

Första gången jag skulle galoppera i högersväng så att säga började vi längst inne vid kanten till höger och korsade hela banan och höll på att hamna i skogen på andra sidan. Nu höll han innerspår till höger klockrent utan ansträngning👍👍👍vilken skillnad.

Han gör det bra pojken och det ska bli spännande att se hur han funkar framöver i vagn. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.