Alla goda ting är tre…

Härligt fina hästar idag… Började med Tekna idag som kändes jättefin, rak och bra och låg helt perfekt på bettet skulle tro att hon har kommit ur en växtperiod nu ,känns alldeles lagom pigg och mjuk i kroppen.

Jouni körde intervaller med Desideria och han var mycket nöjd, hon med kan tilläggas,😊

Själv tog jag en tur med Gemeaux, han har sluppit dressyr sen förra veckan då jag tyckte han behövde ett break, han har lärt sig mycket och ibland då kommer man lite till vägs ände och då brukar det var bra med ett break då de hinner ”processa” lite med det som de lärt sig samtidigt som att nytt arbete kan göra att det blir träningsvärk på nya ställen och då brukar det vara bäst med att röra sig men kanske inte kräva så mkt.

Klockrent gjorde han vändningarna från Kyras ABC i båda varven och flyttade sig för båda skänklarna både som ganska rak men också med ställning och mera att man flyttar undan bakdelen. Dock kändes ryggen som en planka i traven…

Gjorde några galopper istället i båda varven, han har inte balans och styrka för att hålla ihop det på en stor volt men det viktiga var att han fick fatta galoppera en bit och bara få en annan rörelse i ryggen, spänningarna släppte och sen svingade ryggen fint i traven och han fick göra en riktigt lång och låg framåt neråt stretch och verkligen slappna av. Med en sån stor häst gäller det verkligen att försöka hitta så mycket spänst som möjligt.

Just spänst är ju något som hästen behöver ha oavsett vilket jobb den har , om den ska hoppa hinder, gå i passage eller springa riktigt fort på banan.

På bilden är det en häst som jag hade tidigare, det var en riktigt stor och kraftfull häst men väldigt mjuk och lätt och trevlig att rida, det var faktiskt svårt att föreställa sig att han kunde röra sig så lätt trots sin storlek men han hade en god spänst som kompenserade.

Fina Stephen 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.