Synkronicitet och utveckling.

Ibland kan det kännas som saker och ting står stilla ni vet, inte mycket händer,vilket i och för sig kan vara skönt ,man kan behöva ha det lugnt ibland. Ibland händer det mycket i det yttre dvs det som finns runtomkring ,saker som syns och är tydliga, medan det också kan vara precis tvärtom, det händer något i ens inre som kanske inte alls märks så mycket så att säga utanför en.

Paradigmskifte i det inre kanske man kan säga , för lite mer än en vecka sedan hoppade jag på en webbkurs som verkade rolig och spännande, ett sätt att vidga sina vyer i sitt hästeri, genom kursen fick jag i vad man kan kalla förbifarten en förbindelselänk till något nytt som jag aldrig hört talas om men som verkade ännu mer intressant, en slags massagemetod för häst som jag bestämt mig för att fördjupa mig i.

Det finns mycket material på nätet om detta som jag studerat noga och dessutom testat lite på våra hästar och dom bara älskar det. 😊

Det har funnits så mycket jag har reflekterat över och funderat kring när man håller på så mycket med sina hästar som vi gör och som genom detta jag börjat få svar på och det är precis som att relationen mellan människa och i mitt fall våra hästar fördjupats ytterligare och det är riktigt häftigt.

Det finns inte jättemånga i Sverige som sysslar med detta men jag har fått tag i en kontakt i södra Sverige då jag verkligen vill lära mig mer och vi får se om det kanske går att göra någonting av detta framöver även häruppe.

För övrigt har det varit en intensiv vecka med mycket att göra och det var längesedan jag lärt mig så mycket om så mycket som jag viljat förstå och veta, hjärnan är fullproppad av allt nytt och detta bara genom att det råkat komma i min väg som av en slump, om man nu tror på slumpen…eller synkrocinitet.

Hästarna har jobbat på bra, i fredags red jag Gemeaux tillsammans med Tekna som Jouni körde och hästarna tyckte det var jätteroligt att vara ute tillsammans.

Igår var vi till Bollnäs med Desideria på tävling, det har ju varit lite struligt för hennes del här under hösten då vi fått stryka 2 gånger pga sårskador. Desideria är en jättetrevlig häst att köra och hålla på med på alla vis tycker jag men hon HATAR andra hästar och kan leva en hel rövare om det inte passar och då är det lätt att göra sig illa så det är inte alltid helt lätt att hålla henne i schack, hon kan vara som Dr Jekyll och Mr Hyde.

Så efter lite ”ofrivilliga” uppehåll så var det dags igår igen och hon gjorde det grymt bra, det blev ett tufft lopp mot vad hon varit med om tidigare och hon sänkte sitt rekord kraftigt då hon kom i mål som 6a på 1.14.9.

Oerhört nöjd med henne och hennes utveckling så här långt och igår fick vi också en mängd nya verktyg och insikter för den fortsatta träningen så jag känner mig väl rustad i vad som behöver göras. Så denna vecka har verkligen gått i utvecklingen och lärandets tecken och det är väl just det som gör det så fascinerande med hästar, man kan lära sig något nytt varje dag, om man vill…och är öppen för det.

Det är som talesättet: ”I’m still confused but on a higher level.”

Ju mer man vet desto mer finns det att förundras över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.