Underdog

Everybody loves an Underdog!!!

Berättelser om Underdogs av olika slag tycker jag är inspirerande, och det bästa är att det faktiskt förekommer lite här och där mest hela tiden i det verkliga livet om man bara är lite uppmärksam, i travet är det enkelt att få syn på dem, de är de högoddsare som vinner och trots allt ser man det ändå ganska så ofta.

Men vad är då egentligen en Underdog?

En person eller grupp,i en tävling oftast inom sport eller någon form av kreativt arbete vilken/eller vilka förväntas förlora.

Termen Underdog dök upp någon gång under andra halvan av 1800-talet. Ett gammalt klassiskt exempel är inte minst David och Goliat ur Bibeln.

Alla har vi väl någon gång också varit med om att göra något bra inom vilket område som helst egentligen men, som inte andra förväntat sig och vilken underbar känsla det är. Det är dom tillfällena man verkligen aldrig glömmer och som faktiskt kan hjälpa en att ta sig igenom svårigheter senare.

Häromkvällen råkade jag på en film som gick på CMore First som jag inte hade en aning om vad de handlade om men den fångade mitt intresse så pass att jag inte bytte kanal, vips så hade jag sett hela filmen. Den handlar verkligen om ett par stycken Underdogs och den är en liten udda film men jag tipsar er om att se den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.