Release the Potential

Nu är man glad för varje dag det tinar upp lite lagomt så det är mjukt att köra på, samtidigt som man vet att de dagarna är räknade.

Det kommer snart en tid som ställer stora krav på en att vara kreativ i att hitta på hur man ska kunna träna vettigt utan att det för den skull påverka hästen negativt, hårt och knöligt underlag hör ju årstiden till men ju inte direkt inspirerande

På så vis måste jag ändå säga att det var enklare när man hade ridhästar och tillgång till ridhus.

Det var faktiskt en oerhörd tillgång när pappa hade stallet i Nolby, det blev faktiskt en hel del ridhusträning med travarna under de perioder det var besvärliga underlag och det gick att hitta på väldigt mycket, ridning,tömkörning, longering,lösgalopp, och olika typer av cavaletti och bomträning.

Det har varit mycket träning under veckan som varit, Åljan har gått långsam styrketräning och det verkar ha gjort gott, varit väldigt harmoniskt och nöjd, hon är ju ett energiknippe utan dess like så det gäller att hålla henne sysselsatt. Desideria har gått motion, intervaller och sen är det mycket bodywork. Bodywork har det varit en hel del för Gemeaux och det är rätt så kul för han har man ibland funderat på om ledningarna är lite felkopplade på, man ber honom lyfta höger bak och 3 gånger av fyra lyfter han vänster och tvärt om.

Jag har haft en del gängliga stora dressyrhästar förut och de har ofta varit så lite som de har dålig koll på bakbenen speciellt n de varit unga men det är klart det är långa ledningar som signalerna ska gå fram genom. Det har helt förändrats med honom sen han har fått börja med bodyworken. Man ber honom med en lätt tryckning bara lyfta och förut var allt så tungt nu är det nästan som han håller upp benen själv när man ska göra något, att så som jag tycker är såna simpla övningar kan förändra så mycket på så kort tid är fascinerande och guld värt. Vi provade också ett nytt bett i fredags som funkade riktigt bra.

Mitt senaste studiematerial är boken på bilden mycket intressant 😊

Läste ett bra citat häromdagen.

”Experience is the name everyone gives to their mistakes”

Oscar Wilde

So long på er så länge…😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.