Blek novembersol…

Idag har vi varit till banan igen med Gemeaux, mindre spänd idag än sist. Han fick prova kortvagnen idag för första gången, en Chevi som är specialgjord för stora hästar och den funkade alldeles utmärkt till han som är 176cm så den passar nog till de allra flesta, den har funkat på alla som har lånat den och testat, det är för övrigt den vanligaste frågan man får av folk nuförtiden om det finns vagnar för riktigt stora hästar och svaret är -Jaa det finns det.

Idag var han mindre spänd men ungefär så lat som han kan vara när han är ensam, det fick mig osökt att tänka på att vi hade några årskullar som min pappa födde upp där det alltid var någon som gick under tilltalsnamnet ‘Lagomt lat ‘.

I vilket fall så är det ingen återvändo nu är det bara att nöta på med honom och se om det blir något.👍

Det märks man är ovan än så länge vid minusgrader och varje år tänker jag precis här i början, hur ska jag stå ut, jag håller ju på att frysa ihjäl när det är -2, men det är precis som den där reklamen på tv, sången med text av Kjell Höglund här kommer ett lite smakprov

” i väntan på glömskans sömn
så ringer väckarklockan
herrejävlar, denna pina, man orkar inte tvätta sig
dricker kallnat kaffe från igår
och ute är det kallt och mörkt och ruggigt och dimma
men man vänjer sig
man vänjer sig

Ja det är precis så, man vänjer sig även vid minusgraderna och om ett par månader kommer man tycka att -2 – oj nu är de goväder…

Men det kan ju bli ett hyfsat spann i temperatur på ett år om man tänker sig att det i somras var +30 och jag skulle inte bli förvånad om vi kommer ner till -30 nu i vinter. Konstigt om man tycker det är lite drygt ibland när det kan skilja 60 grader mellan den högsta och lägsta temperaturen på ett år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.