Utflykt

Igår tog vi (några tjejer från stallet) tillfället att åka och lyssna på föreläsningen om Nedsatt prestation på tävlingshästar som anordnades på Bergsåker. Mycket hanns med att avhandlas i allt från hältor och luftvägsbesvär till hjärtproblem och magsår. Det är bra att komma iväg och lyssna på samt att det alltid väcker tankar och funderingar om mycket saker och ting.

Toppen också att det händer lite saker den här tiden på året när det i övrigt kanske inte alltid är så inspirerande så det var glädjande att höra att det planeras mer. Jättekul också att det var så mycket folk både från rid och trav.

En annan väldigt rolig sak var att jag träffade en mamma till en av mina gamla ridelever som jag hade för ett antal år sedan och hon berättade att sonen numera bor Frankrike och jobbar med travhästar och tränar mycket dressyr med dem som jag förstod det. Det är så roligt att höra vad det blir av de barn och ungdomar man har haft att göra med genom ridningen. 😊 Förhoppningsvis har man bidragit med något på deras väg.

På kort tid nu har jag träffat på flera som just talat med mig om just dressyridning inom travet och det är roligt att det finns intresse och att man kan ha nytta av att ha lite av en annan bakgrund till saker.

Under föreläsningen talades det ju också en del om magsår och att förebygga dem och jag blev glad när en av punkterna var att det skonsammaste sättet att tillföra energi är genom fett som tex rapsolja och där har vi ju ett riktigt bra alternativ i en av våra produkter.

EquiCur ESSENTIAl, Helt fri från Socker, Stärkelse, Palmolja och GMO – Naturlig energikälla.

ESSENTIAL finns i stallet hos några av de främsta ryttarna samt trav & gallop-tränare. Det rekommenderas också av Veterinärer och Equiterapeuter vilket känns tryggt eftersom de har full koll på hälsa och muskelstatus.

Råvaran i ESSENTIAL är olja från Svenskodlad och GMO-fri Raps – man ska vara försiktig, noggrann och medveten om vilken typ av fett och / eller oljor som används som foder (t ex Palmolja är högst olämpligt) och den ska vara av livsmedelskvalitet.

Rapsfröoljan har sedan genomgått en naturlig process som liknar det naturliga spjälkningsystemet, fast utanför kroppen. Resultatet är en koncentrerad källa av fria fettsyror i en nästan färdigspjälkad och vattenlöslig pulverform som gör att hästen omedelbart kan utnyttja nära, eller 100% av den energi som finns i oljan.

Några fördelar
– Extra energi utan ”hetta” eller nervositet
– Höjning av mjölksyratröskeln
– Förbättrad uthållighet och snabbare återhämtning
– Utmärkt för hästar som befinner sig i riskzonen för korsförlamning
– Högt kalorivärde.
– Mindre stress på matsmältningssystemet.
– Inga kemiska föreningar eller konstgjorda tillsatser.
– Stor fördel för seniorer och känsliga hästar.
– Står inte i strid med FEI: s gällande regler.
– Garanterat fri från GMO (Genetiskt Modifierade Organismer)
– Garanterat fri från Palmolja, stärkelse och socker.

Så fungerar det:
Fettsyror innehåller mer än dubbelt så mycket kalorier/energi som både kolhydrater och protein vilket gör att fett är det säkraste valet när du vill öka kalorimängden i hästens diet. Stärkelse kan lätt påverka hästens pH-balans negativt. När stärkelse/spannmål ges i stora mängder kan det bland annat resultera i kolik, magsår eller fång.

Om du har frågor om Essential så svarar vi gärna på det och sen finns det mer att läsa om det också i vår webshop

https://euphoriasweden.se/fodertillskott-0/equicur-essential-8-kg/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.