Nostalgitripp

Tittade på” Så mycket bättre” igår och egentligen är det väl inte så att jag är något större fan av årets artister men för mig innebär gårdagen en nostalgitripp de luxe.

Jag var ju mycket hos mormor och morfar när jag var liten och där fick man höra mycket Vikingarna. Igår såg jag skivomslaget i programmet och Linnea Henriksson framförde en låt som inte jag hört sen jag var liten, trots detta kom jag utan problem ihåg texten klockrent. En sorglig låt tyckte jag redan då. Låten låg på skivan Kramgoa låtar 10 Den stora dagen och jag var tvungen att googla på den igår, två av mina favoritlåtar från jag var liten ligger på samma skiva, Skomakar-Anton och den sorgliga ”En sliten grimma”.

När jag kollade på låtlistan så blev jag förvånad över mig själv att kunna texten på flera av dem fortfarande, skivan kom ju liksom 1982.😊

Så ja man konstatera att Christer Sjögren och Vikingarna satt sina spår

, de är helt klart några av mina första egna minnen av musik . Tänk vad mycket musiken också kan få en att minnas, hur det såg ut ,vad man hade för kläder , dofter, vad man gjorde osv.

Av pappa matades man musikmässigt av Owe Thörnqvist under uppväxten och kan säga att det finns många låtar där med som texterna sitter väl förankrade, pappa gillade faktiskt att sjunga högt emellanåt och den sista låt jag kommer ihåg han ta ton i är faktiskt ” Jag ljuger så bra” med Linda Bengtzing.

Jag har faktiskt också minnen av programmet ”Bagen” som gick på tv och mamma brukade kolla på där minns jag låten ur filmen Neverending story och Forever Young med Alphaville( vilken för övrigt än idag är min favoritlåt alla kategorier.)

Jag minns så tydligt videon till den låten och visst var det skojigare förut med musikvideor, å sen kom Take on me videon med Aha också en favorit, Modern Talking, Moonlight Shadowlåten och Madonna och The Pinks, jag säger bara 80-talet….

Min första CD skiva jag själv köpte var Thriller med Michael Jackson men det var ju på 90-talet när vi äntligen skaffat CD-spelare.

Älskade Ztv där det kördes mycket musikvideor blev lite less på att det var så mycket annat trams på MTV än just musik.

Sen har det passerat många stilar och mycket olika genrer och det tycker jag är coolt att det finns så mycket att välja på i dagens läge samt sånt som är tidlöst och hållet i all evighet känns det som eller helt enkelt sånt som har betydelse för en tex genom textens innehåll.

Queen, Bowie, The Ark, Ted Gärdestad, Håkan Hellström,Kent, Gyllene Tider, Eminem, Magnus Uggla, Michael Jackson, Gun s Roses,gamla favoriter som funkar ännu bland dom nya är det nog Zia som jag kan nämna på rak arm jag gillar och emellanåt kommer det nåt från Takida.

Hörde någongång ett uttryck om att om man är allätare när det gäller musik så har man dålig smak.. Det tror jag inte på det tyder väl snarare på att man är intresserad har ett öppet sinne och att man kan uppskatta mycket olika saker. Opera, musikal, visor, popmusik,metal klassiskt ja inom allt tycker jag det finns så mycket vackert och livsbejakande, fantasifullt, stämningskapande och energigivande att ett liv utan musik skulle kännas bra torftigt och det bästa är ju allt man behöver varken kunna spela eller sjunga själv för att kunna uppskatta det.😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.