Lyckad dag

Det är tur man har en Desideria som lyser upp tillvaron 🌄.

Jag tycker det har gått tungt med det mesta de sista två veckorna, mörkt, råkallt som f-n och hårt i backen. Då är det extra skönt att ha något mål, nåt att se framemot.

Idag var det dags för Desideria igen på Bergsåker, hon galopperade sist i början av november men idag tog vi tillbaka den fasta huvan som vi bytt mot rycktussar senast.

Vi har ju haft henne ganska rejält dövad sen vi började starta i somras och ibland har man kanske önskat att hon skulle höra lite mer tillslut men där är vi inte ännu.

I vilket fall är jag grymt nöjd med henne idag, det har ju varit lite si och så med hur man har kunnat tränat sista tiden av förklarliga skäl och det var nästan en månad sen det blev ett riktigt lopp, (räknar inte sist hon startade där hon galopperade i starten och sprang efter fältet).

Hon kommer i mål som tvåa och sänker sitt rekord till 1.14,8. Hon var mjuk och fin och fungerade bra på brodden. Hon såg väldigt nöjd ut efter loppet så det var nog skönt för henne att få släppa loss ordentligt idag. Sen ville hon ha lite mjuk nackmassage, hon har blivit ganska duktig på att tala om när det är dags för det. 😊

Det har blivit stor förändring på den fronten, hon har av naturen viljat springa högt med huvudet och fick börja tävla i somras med martingal. Men efter lite dressyr, Mastersons Method och faktiskt en del dressyrkörning så har hon hittat en arbetsform i körningen hemma och blivit mycket rakare i halsen och i nacken. ”Skuldran in” åt vänster fungerar inte bara i ridning har jag märkt och har varit ett mycket bra gymnastiskt arbete. På köpet har det dessutom blivit en mycket mjukare rygg med mindre ansträngda muskler och martingalen har vi börjat kunna ta bort.

Det är faktiskt intressant för vi har hunnit med att börja med lite skolor på Gemeaux i ridningen innan det blev hårt ute och har i körning inte direkt upplevt någon schwung eller gung i kroppen även om vi börjar hitta det i ridningen bitvis så blev rätt förvånad häromdagen när vi var ute på vanlig motionstur och han var ganska pigg så han ville takta där han skulle gå och han gick i trevlig form och satt ihop fint med energi som gick över i nån slags kadens, när jag inte ville han skulle trava iväg.

Den stora hästar var riktigt spänstig och hade koll på sina ben. Lite konstigt känsla faktiskt att köra en häst som är mjuk och genomsläpplig, där det gav samma känsla som vid ridning. Har ju aldrig kört en riktigt fin och välutbildad körhäst men det måste ju vara något åt det hållet. Roligt var det iallafall.😊🐴

Själv firade vi dagens andraplats med Gnocchi och lite skumtomtar till efterrätt och Desideria har efter många om och med fått smak på en sorts hästgodis med äpplesmak som hon smaskade på förnöjt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.