Elddop!

Idag blev det premiär för Desideria i tuffare sammanhang, i Stodivisionen under Bergsåkers V75-tävlingar. Loppet gick inte inom V75 spelet men förstapriset uppgick ändå till 100 000:-.

Klassen är uppdelad i prispengar från 50 000:- tillägg 20 m vid vunna 120 000:- och stängt vid 360 000:- för enbart ston. Desideria har som mest mött hästar som tjänat upp till 100 000:-.

Lite som att gå från lätt klass till MsvB och de är ju ett rejält steg.

Hon gjorde det jättebra, fick ett fint lopp invändigt och satt fast in i det sista men kunde ändå knipa en 5eplats.

Så jätteglad och nöjd över en femteplats har jag nog inte varit sen en av mina elever lyckades bli 5a i A-finalen i DressyrSM för ponny.

I övrigt har det varit en upp och ner vecka i väder om man säger så och jag har inte kännt mig särskilt pigg de senaste dagarna med kulmen idag då den förestående förkylningen gick över från allmänt hängig och irriterad hals till ”Niagarastadiet” ni vet då det inte är nån hejd på flödet både från ögon och näsa. Det matchade dock för övrigt vädret, rått och regn som aldrig verkade vilja ta slut.

Desideria och Tekna har dock varit så pigga denna vecka så det är helt sjukt .Tekna har till och med varit lika pigg från stallet som hon endast varit på hemväg förut. Desideria har hoppat och sprallat och burit sig åt i körningen den sista veckan så man inte trott det varit sant. Så man kan säga att formen hos de fyrbenta har varit betydligt bättre än formen hos de tvåbenta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.