TrollflĂ€tor 🩄

TrollflĂ€tor, vitterflĂ€tor eller tomteflĂ€tor, kĂ€rt barn har mĂ„nga namn. I söndagsmorgon hade Desideria fĂ„tt en jĂ€ttestor i manen,senast jag sĂ„g sĂ„dana var nĂ€r hĂ€starna stod i Ängom och det var alltid Gemeaux eller Venus som hade dem.

Det finns ju mÄnga historier om dessa flÀtor, frÄgar man de Àldre sÄ berÀttar de om tomtar och smÄfolk som lever pÄ gÄrdar och som i det tysta ser efter djuren.

FlÀtorna sÀgs bringa beskydd och lycka, eller kan vara ett tecken pÄ att man sköter hÀsten vÀldigt bra, det finns lite olika teorier om detta.

Det lustiga just den hÀr gÄngen var att manen var ganska full med glansspray och dÄ brukar den inte trassla ihop sig av sig sjÀlv.

Det sĂ€gs ocksĂ„ att man ska vara försiktig med att ta ur flĂ€torna, man ska tacka ”smĂ„folket” för att de gjort dem och be om lov att ta ur dem.

Man fĂ„r tro eller tycka vad man vill om detta fenomen men jag tycker iallafall att det Ă€r en hoppfull tanke och det kĂ€nns lite fint att tĂ€nka sig att det finns andra som vĂ€rnar om djuren. Livet Ă€r vĂ€l precis sĂ„ magiskt som du lĂ„ter det vara….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.