Quesadillasfredag

Skönt att bryta av julmat och allt övrigt smaskande med lite hederligt Tex Mex.

Tänk att snart är detta året till ända och en känsla av att man ”får börja på ny kula” infinner sig. Det har varit både upp och ner, men i det stora har det varit bra, vi är friska och hästarna har också varit det och det känns som det är det viktigaste.

Vi testade lite nytt på Desideria idag, raymondkäk och så på med martingalen igen 👍.

Jounis körde Desideria och Tekna och just Tekna var det ju ett tag sedan han körde och jag har varit så nöjd med henne i de senaste för jag tycker att det känns som hon utvecklats så mycket och blivit så mycket starkare, men det är ju då lätt man blir hemmablind så det är ju toppen när han inte kört henne på ett tag för att se skillnaden. Hon fick ju lite lugnt efter premieloppet och sen började vi med mer styrketräning och tryckvagnsturer. Hon hade en växtperiod för ett tag sen och då ställde vi inte direkt några krav men när hon kom ur den och nu senaste veckorna har det verkligen gått framåt. Det syns att hon både har växt och tränat annorlunda, hon har växt ut en del i längd och blivit lite ”smärtare”.

Det är också en sån energifylld och glad liten häst, Eller ja liten och liten, hon är rätt så stor ändå för att vara 2år (än så länge), måste mäta.

Numera är hon i vinterskrud också riktigt svart i färgen, som en Oreokaka med bläs, i somras var hon solblekt och påminde om leverfuxen i Mio min Mio, Fjalar tror jag han hette.

I vilket fall så gick det inte att ta miste på att Jouni var helt överens med min uppfattning om att hästen verkligen gått framåt sen han körde sist. Hon är verkligen ett glädjepiller när allt fungerar.😊😊😊

Jag tog en tur med Gemeaux och han var lite halvlat till en början men piggnade på sig eftersom. Jag tappade lite med han när det frös i backen och det inte gick att fortsätta rida riktigt som under hösten men var sak har ju sin tid och man får anpassa sig efter rådande förutsättningar.

Hoppas ni har en trevlig fredagskväll ⭐

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.