Just idag var hon stark!

”Just idag mår jag bra och förs framåt av kraftiga vindar. Jag har väntat så länge på just den här dan, så skönt att den äntligen kommer” det var väl så han sjöng Kenta, precis så känner jag nu så tacksam över att idag gick det vägen.

Idag fick hon vinna, duktiga hästen 🦄 Vilken dag! Det har ju varit mycket lunchtrav-dagtrav för oss den senaste tiden och då blir det inte så långväntat.

Började morgonen med Desiderias yoga- gymnastik program och det var verkligen till belåtenhet. Hon har börjat hjälpa till och göra vissa saker nästan själv och hon visar tydligt om det är någon rörelse som behövs ta igenom extra och sen lägger hon in lite egna stretcher här och där.

Sen blev det hage, in och äta och sen hann hon med en liten ”eftermiddagslur” innan det var dags att åka. Vägen till Bollnäs var bra trots de eländiga vädret. Men banan var inte skojig, vilket man kan förstå efter allt regnande. Kusken Rauno tyckte det kändes bra i värmningen och det såg bra ut. Bettbyte och nya käken verkade falla väl ut då hon inte blev lika hög i nacken och spänd som sist.

Alltid svårt med det här med olika brodd och underlaget var ömsom löst och geggigt,ömsom hårt, så man behöver fäste men inte för mycket så det hugger fast. Det blev lite broddborttagning mellan värmningen och lopp så det blev lite jäktigt och sen meddelades det att de inte kunde använda startbilen pga underlaget så det skulle bli linjestart i stället, vilket inte är särskilt vanligt. Har knappt sett det i Sverige någongång. En gång var det i ett av Desiderias lopp i Tallinnefter haveri med startbilen.

Det uppstod nog lite förvirring om startmomentet av förklarliga skäl så det blev en omstart men Rauno och Desideria var bra med när starten väl gick och de kom till ledningen och sen satt de där, de kändes bra när fältet passerade oss på väg in i sista kurvan och jag såg att Rauno satt fortfarande helt stilla och att det var en hel del hästar i fältet som såg lite slaka ut. Rauno ryckte huvan idag och då gick hon undan och vann till slut med 3 längder på vad som såg ut att vara ganska lätta fötter.

Så där stod vi uppfyllda av segerns euphori och blev upplockade av bilen som hämtar dem som ska till vinnarcirkeln. Jag hann med tänka att och nu blir det ytterligare ett foto där man ser ut som Toker i Snövit, helt apropå vad jag nämnt i tidigare inlägg just det här om glamorösa hästsporter, man är allt som oftast skitig,blöt, svettig.

Fick även brottas en del med mina överdragsbyxor som har en tendens att halka ner när man springer och håller på.😊

Just det där med byxor som inte vill hålla sig på plats verkar för övrigt gå i släkten i rakt nedstigande led, inte dåligt sadelläge som det heter på häst utan snarare dåligt byxläge.

Segerintervju och fotografering klarades av och det gladde mig att Desideria inte alls ”blåste” speciellt mycket efter loppet.

Det tog dock en rejäl stund innan man lyckades tvätta bort all sand och smuts men eftersom hon sprungit i front var iaf huvudet ganska rent.

Naturligtvis visste hon också att hon hade gjort något bra, hon uppträdde med stor värdighet efter loppet som hon blivit en halv meter högre. Hon var också väldigt intresserad av allt som försiggick runt omkring och stod länge och kikade på allt som hände utanför fönstret. På hemvägen var det ett ivrigt smaskande på höet i bilen och hon hälsades av gnäggande kompisar i stallet när vi kom hem.

Så vilken toppendag trots vädret och en del förändrade förutsättningar och vad glad jag blev när de förändrade startmetoden, att jag efter den senaste starten hållit på med mycket voltningar,vändningar nästan som lite dressyrkörning för att få henne med på noterna och att hon ska slappna av, och tagit om och tagit om tills det blivit rätt.

Oavsett om det går bra eller dåligt så lär man sig mycket. 😊

När vi var klara i stallet så åkte vi till Statoil för att tanka och jag kunde inte låta bli att höja näven i skyn när vi åkte förbi Nolby och vårt gamla stall som med några garagebyggnader är det som finns kvar fortfarande av min pappas gård, jag höjde näven och sa

” Vi kan minsann fortfarande”.

Hoppas de hörde hälsningen på den ”andra sidan” ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.