Hör och häpna – Inget regn😲

En utflykt till Romme med Desideria och varken regn eller snöslask, vi åkte till och med ifrån det förbenade blåsvädret hemma. På förmiddagen när jag skulle ta in hästar på nersidan så var det sådan motvind så man höll inte på att ta sig uppför backen.😒

I vilket fall gick resan dit bra, hon blir bättre och bättre att resa med då hon var lite stökig i början.

Det blev lite tätare mellan starterna den här gången men det är lite svårt ibland på vintern att hålla igång när det är lite upp och ner med underlagen, så det var bra med en start nu för planeringen framåt och det som försvann i raden var en 0 och den fick vi idag ersätta med en 4eplats och lite fler startpoäng. Hon blev lite väl pigg i ryggar idag så det blev att hon kördes fram till dödens.

Skönt att det blivit 2 starter nu där det varit stabilt med travet från start.😊

I övrigt var det roligt att en lite äldre herre som stod i samma stall som oss kom fram och frågade om Desiderias ursprung, naturligtvis frågade han om Eli Tant kom från Lennart Eliassons uppfödning så jag berättade och han visste inte att pappa hade gått bort men han hade koll på Minervastammen och att pappa en gång hade ett jättebra kallblod som hette Remino.

Det tycker jag är så roligt med trav att man träffar så mycket olika människor i alla åldrar med väldigt olika bakgrunder och olika levnadsförhållanden men alla med den gemensamma nämnaren : Hästen.

Idag fick vi också lite nya idéer om vad vi ska hitta på med Gemeaux framöver och det var precis den input jag behövde just nu. Man lär sig något nytt varje dag ….om man vill.

Hehe sen återföll jag ju till gamla klanterier idag också, jag vet inte vad det är med mig och hästbilar men under ett flertal tillfällen under förra året så har jag gått till fel bil… När vi skulle hämta Tekna i Gävle stod det flera hästbilar på parkeringen och jag var på väg in i nån annans bil när Lars Åke gjorde mig uppmärksam på det.

Sen var vi till Bollnäs och hade hyrt Stångå Kvarns hästbuss och det står två likadana bilar bredvid varandra och jag tar naturligtvis fel och ska in i hytten och hämta nå grejer ur handväskan det var bara det att på framsätet låg det en tidning med Tractorpulling, ajaj så där trampade man i klaveret igen och det första man tänker på är ju om det var någon som såg mig, hjälp de kanske tror man är en tjuv…🙊

Sen var det de där vita Umesläpsbilarna som alla ser likadana ut, tro på tusen jag var på väg in i en sån med som inte var den vi hade just den dagen 😂.

Idag skulle jag plocka ur grejer ur skåpet och jajamen där är en likadan bil med samma färg och stripning som precis kommit och ställt sig bredvid ,där Jouni parkerat medan jag var i stallet. Det var bara det att i det skåpet fanns det ingen röd selpåse och det var då jag började ana oråd.

Så om ni ser en något förvirrad människa på trav som råkar gå till din hästbil och inte sin då är det inget skumt utan bara just en något förvirrad helt ofarlig amatörtränare från Bergsåker…😊

Jag är iallafall helt säker på att jag åker i rätt bil hem och har ”rätt” dyrbar last med mig hem 🦄

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.