Lite snask

Förgyller en helt vanlig tisdagkväll med lite goda cocoschips som jag fick av en god vän idag. Så gott…

Än så länge denna vecka har det handlat om lite årligt underhåll när det gäller pållarna. Igår vaccinerades de tre musketörerna och idag var vi iväg med Desideria på ytterligare en munkoll och nu har allt som varit problem under förra året rätat till sig och tänder har kommit upp där de ska vara så det inte blir foderinpackningar och de gamla mjölktänderna är borta.

Så nu är allt som det ska vara i truten äntligen och man kan släppa den ständigt gnagande ”gadden” i ens sinne om allt är som det ska i munnen. Det blev ju några besök hos både tandläkare och veterinär gällande detta i fjol.

Lite roligt ändå att veterinären tyckte att hon hade en välskött mun utan några synliga skavanker som tex skav, sår eller tryck efter bett, så det kändes ju bra , lite som en ridhästmun sade han, och tänkte då att det kanske varit till nytta det jag tagit med mig lite från ridningen att försöka variera med lite olika bett för att hålla munnen levande. Har ju kört en del olika hästar förr om åren som en del varit både starka och heta och kom att tänka på hur lyckligt lottad jag är just nu som har 3 hästar i träning och inte en av dem är tung eller jobbig att köra hemma i träning (inte ens fast en är kallblod) Nacke och axlar mår trots allt mycket bättre nu än när jag red som mest. Att ha ont i armarna efter körning är också ett minne blott numera och jag hoppas det fortsätter så.

Desideria tyckte nog det var trivsamt med en liten tur med hästbilen , lite tandcheck och sen hem igen, inte särskilt ansträngande.🦄

Sen har jag gjort ett litet test på mig själv efter att jag fått ont i handleden så har jag testat att ha magneter som ett rejält armband på den ömma handleden och jag har så länge jag kan minnas alltid varit ganska kall om händerna och fötterna och det är helt sjukt vad det gör mycket för cirkulationen med magneter, vänstra handen är lite lätt kall, sval som vanligt och den högra har varit dundervarm och mjuk ända ut i fingrarna det har kännts jättebra.

Man har ju hört så mycket om magneterbåde bra dåligt och jag måste säga att jag faktiskt blivit förvånad över vilken resultat det ger, ska införskaffa handleds skydd med magneter.

Har spanat in dessa på https://magneticshop.se

Till sist en sak jag kom att tänka på som jag läst för några år sedan och tanken väcktes när jag läste lite i Alberto Villoldos

Det var något i stil med att det flesta människor både kvinnor och män i dagens läge lever sitt liv genom att vara ”hård” på utsidan och mjuk på insidan.

En schaman lever sitt liv genom att vara mjuk på utsidan men hård på insidan, den verkliga styrkan finns med andra ord inuti.

Det är faktiskt lite intressant att ofta om man är ”mjuk” på utsidan så får lätt människor en uppfattning om att man antingen är lite naiv eller inte begriper något fast det alltsom oftast är precis tvärtom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.