De valhäntas tid…

Det är ju ett faktum att det alltid är svårast att hålla värmen om händer och fötter vintertid, förra vintern införskaffades dock ett par Muckboots Arctic sport och har faktiskt inte sedan dess frusit om fötterna så då var detta problem löst.

Försökte flera vintrar med fingerhandskar, både med och utan värmeslingor men det slutade allt som oftast med förfrusna fingrar likt förbannat.

När man har frusit och det vänder gör det ju alltid så ont så man håller på att smälla av, vilket också har hänt. Flertalet gånger förr om åren när man kom tillbaka till stallet med värkande fingrar fick jag fått sätta mig ner då jag blev yr och illamående precis som innan man svimmar. Uppenbarligen är lågt blodtryck och värmevändning i händer ingen bra kombo, det finns nog inte tillräckligt med blod så det både tar sig ända upp i skallen samt ut i förfrusna händer så då har man fått sätta sig med huvudet mellan knäna tills det släpper och hästarna har ju funderat vad man håller på med.

I förlängningen ledde det till jag definitivt gjorde slut med allt vad fingerhandskar heter, oavsett vilka fantastiska egenskaper de må ha ( landa på månen 1969, men man kan inte kunna göra fingerhandskar år 2019 som är frysfria) .

Svårt var det ju att rida med annat än fingerhandskar, provade ett tag med såna trefingerhandskar men de är ju fruktansvärt äckliga…

Köra går ju dock hur bra som helst med valvantar, som jag kallar dem eftersom de ser ut som en kaskelottval från sidan. Det stämmer ju också bra med uttrycket valhänt, det betyder ju att man är fumlig, klumpig eller tafatt och det blir man ju i dessa vantar.

Så från det är minusgrader så är det bara kaskelottvantar som gäller för mig . Jag minns att pappa hade några gigantiska tumhandskar i sälskinn när jag var liten när det var riktigt kallt, de var grymt varma men det finns väl ingen som vågar ha såna nuförtiden.

Var ute med Gemeaux imorse tillsammans med Marie och Vicke innan det blivit 100 ljust ute och även om det är kyligt så är det grymt vackert med månsken och frostiga träd.

Just de två killarna verkar trivas tillsammans och det blir alltid trevliga träningsrundor.

För övrigt så är Gemeaux väldigt harmonisk just nu, han har varit lite sån som kan vända rumpan till i boxen när man ska ta ut honom på gången när han vet det är körning på g men nu står han i dörröppningen och liksom:

-Ta mig , ta mig, så det är stor skillnad i hur han är.

Den lilla svarta hoppetossan fick en tur idag också, hon har haft det lugnt efter vaccinationen då hon fick lite feber dagen efter så har varit extra försiktig . Hon var lite smålat till en början men blev som vanligt rejält pigg efter ungefär halva turen så man får ställa sig på bromsen så där verkar allt bra. 😊

Desideria är ju rolig, imorse när vi gick ut till hagen och jag står och tömmer ut höet då lägger hon sig ner innan jag hinner koppla lös henne och rullar och rullar och rullar så det var bara att flytta på sig och vänta till hon rullat färdigt. Är det rullkris så är det….

Ett tips, det finns många intressanta gratiskurser på Facebook inom många olika områden, har bla gått en om personlig utveckling, det finns mycket spännande att prova på och då kan man ju också avgöra också om det är något man vill fördjupa sig i senare. Har precis börjat på en intressant som heter Inkashamansk energimedicin och det ska bli mycket spännande….

🦄🐎⭐

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.