Skogsbad

Fast just idag skulle det kanske vara mera snöbad. Jag tänkte faktiskt på det häromdagen, de var en artikel i Njurundabladet om Skogsbad . Tydligen fanns det ordet med i Språkrådets Nyordlista 2017.’Det beskrivs som att man går ut i skogen,öppnar sina sinnen och låter dessa bada i intryck från skogen.

Just företeelsen Skogsbad växte fram i Japan på 80-talet och är en terapiform för att minska stress. På japanska kallas det Shinrin-yoku, vilket kan översättas med just Skogsbad.

Skogsbadets effekter är att man blir gladare, lugnare, mer kreativ och fokuserad. Lyxigt är ju också att skogen finns här för de flesta och är alldeles gratis, säg de övriga terapiformerna som är det (förutom mockning då för oss som är hästmänniskor).

Tänk vad lyckligt lottad man är som kan uppleva skogen i alla sina årstidsväxlingar genom att vara ute på turer men hästarna, man får liksom skogsbadet på köpet.

Det finns många fina uttryck och företeelser från Japan och jag kommer återkomma till flera sådana framöver har ju redan nämnt Ikigai.

Annars då?

Jovars jag och Desideria tog oss ett snöbad idag och sen har det yogats och fixats inför morgondagen. Hon startar redan i lopp 2 och det är lunchtrav så det är alltid en del att göra före innan man kommer iväg.

Fyrtornet( Gemeaux) och släpvagnen (Tekna) ska ju ha sitt de med.

Desideria vet precis vad som är på g, det märks så tydligt.

Spännande det var med PdA igår och vad roligt det var att Bazires fina fuxa fick vinna. Vilka hästar… Var visst 20 år sedan ett sto vann, världens tuffaste travlopp och hemma i vårt vardagsrum hänger en tavla på en annan fin fuxa som på bilden vinner PdA, Queen L.

Tittade på Min sanning på SVTplay med Peder Fredricson och har ni inte sett det det tycker jag ni ska kolla in det, det ger verkligen inspiration och även om man nu inte råkar vara världsryttare och inte heller kommer bli så kan man ändå känna igen sig i mycket av det han säger när det gäller just relationen till hästen.

”Ingen hemlighet är så förtrolig som den mellan en ryttare(kan läsas människa) och dennes häst” . Jag hade inte hört det talesättet förut men det finns mycket i det.😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.