Låt inte motgångar ta bort din drivkraft…

Tittade på I huvudet på Gunde Svan när han träffade Peder Fredricson som hela resten av hästSverige antar jag. 😊

I slutet av programmet säger han just detta som rubriken lyder.

Peder blev ju utbränd efter OS där han och Allan vann OS-silver men förlorade guldet med en halv sekund och han sade att någonstans i den tiden för utbrändheten så började han tänka på just den där halvsekunden som kostade guldet och började tänka varför det blev så och kom på att just ridning på tid inte var det som de kanske ägnat så mycket fokus åt och att de kunde de ju förändra, bli bättre på och att det antagligen var där drivkraften väcktes igen , den som tog ekipaget till EM-guld.

För oss gemene man är väl inte OS- silver att betrakta som ett misslyckande men han talade om det i sådana termer att man förstod att det ändå till viss del kändes lite så när man är så oerhört nära.

Tiden efter en urladdning/tävling är nog den viktigaste för att hinna reflektera, vad har jag lärt mig? Vad kan jag ändra gör att göra det bättre.

Vi har ju det gamla talesättet:

”Om du gör på samma sätt som du alltid har gjort, kommer du få samma resultat som du alltid har fått .”

För hur det än är om du är driven och vill framåt då är det ändå efter en motgång som din förmåga att vara öppen och att tänka nytt är som störst, du har inte mycket mer att förlora när du precis har gjort just det, du kan kosta på dig att vara djärv.

I det långa loppet kanske det är just den motgång eller den besvärliga situation du står i just nu som för dig dit du vill, att det blev som det blev kan verka vara otur just då men sen visa sig vara en turlig omständighet för din fortsatta resa

Just det där med att inte låta motgångar ta bort drivkraften är nog något som många upplever som svårt, och förmodligen en av de mest avgörande egenskaperna för att du ska nå din drömmars mål, och jag tänker att ibland kan det vara så att det känns enkelt att behålla sin drivkraft, stå stadigt centrerad i sig själv med bibehållet fokus ända till ”negativitetskommittén” gör entré, de där människorna som gillar att tala om för andra om allt som de absolut inte är kapabla på eller aldrig kommer lyckas med, ja ni vet hur dom är för vi har alla träffat på dem och det är inte alltid helt enkelt heller att värja sig mot dem.

En sak man måste komma ihåg då det är att de personerna faktiskt inte sitter på den absoluta sanningen. Det är bara du som vet vad som är sant om dig själv och vad du kan uppnå.

Människor som är drivna tycker jag ofta råkar ut för avundsjuka och annat tjafs, och kanske är det just för att de som har mest åsikter på något sätt omedvetet ändå ser att just drivkraften och en persons övriga förmågor är det som behövs för att lyckas, det vill säga att en ”vinnares egenskaper är synliga redan innan framgången kommer, de kanske är rentav väldigt synliga i de motgångar och prövningar de tar sig igenom innan alla saker faller på plats och det är något som ”jante” har svårt att hantera och speciellt om den egna drivkraften är ett minne blott.

Så låt inte motgångarna ta bort din drivkraft .. och definitivt inte något eller någon annan heller.❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.