Desideria=”Den Önskade”

Det blev en lång dag igår..men vilken dag😍.

Jag ska inte sticka under stol med att det varit något av en nervpärs, speciellt eftersom att hon inte alls stod att känna igen vid starten på Solvalla.

Hon har varit fin efter det men det har såklart legat i bakhuvudet hela tiden.

En av hennes egenheter som hon gjort har jag inte sett på ett tag men hon började med det igen förra veckan så jag har tolkat det som ett gott tecken .

När hon går in och ut från hagen och ibland när man kör så stannar hon bara och betraktar omgivningen helt lugnt med högburet huvud. När hon filosoferat färdigt så går hon.

Igår var det mycket hoppande och skuuttande i bilen på väg ner till Gävle och hon var ganska så pigg i värmningen. Allt verkade bra men trots det så fanns det ju i bakhuvudet det som blev senast.

Det visade sig dock att vi inte behövde vara oroliga för henne. Från 12e spår bakom bilen blev det ett lopp i andra spår längst bak i ett ganska kompakt fält. Hon var pigg och med diverse trafikproblem som blev vida spår( korvkiosken) tillslut så spurtade hon ner de andra och satte nosen först. Hon var så grymt duktig och så nöjd med sig själv efteråt. Hon hade fast huva och vanlig vagn.

Kan inte med ord beskriva den tacksamhet jag kände över att hon idag kände sig bra, kände sig stark och var sugen på att springa.

En annan sak som var väldigt rolig är att Jessika fick vinna ett lopp med en av våra hästar, för några år sedan körde hon åt oss och i sista sväng när hon och hästen var i perfekt slagläge och går ut till attack så small remmen under svansen av på ryggstycket och det blev bara pannkaka, med galopp, men både häst och kusk klarade sig bra. Vi gjorde slut med tävlingsselar i läder efter detta. Några år senare dvs igår kom kompensationen.

Sen är det ju också roligt att Jessikas morbror var min tränare när jag tränade och tävlade i dressyr. Allt hänger ihop på något sätt 😊

Det var Desiderias 5e seger i karriären och tänk att 4 av dessa är det tjejer i sulkyn som stått för, i Tallin var det Anna Vink som skolade in henne i tävling och tillsammans tog de 3 raka segrar. Vi har Anna och unghästtränare Natalia att tacka för mycket som fostrat henne så fint.

La jag märke till nåt glamouröst i övrigt igår, nej inget skitväder alls, även om det stormade på vägen hem hm …Kunde t om ta bort broddarna på mina egna skor för första gången på två veckor minst, det var för det mesta barbacke i Gävle, jihoo.

Syns lite dåligt men provade nylonstrumpor under knäkapporna för att slippa skav och, inga nya skav .😊

Tänkte igår på hur Desideria fick sitt namn, Desideria är en försvenskad variant av Desirée, som i Desirée Clairy, sidenhandlardottern från Marseille som utan någon som helst adligt påbrå kom att bli Sveriges drottning och bar då namnet Bernadotte. På latin betyder det ”den önskade”. Det tyckte vi var ett passande namn för lilla fröken, både nu och då.❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.