There is a crack in everything,that’s how the light gets in…

Igår när jag stod med Desideria färdigselad i boxen,strax före det var dags att ta ut henne och sätta dit vagnen för att gå ut till defilering så njöt jag av stunden, att vi tagit oss ända hit, då såg jag att det saknades några stenar i hennes pannband, och textraden från rubriken kom över mig, en del av texten i Anthem av Leonard Cohen. Det ju lite så att allt kan någonsin inte vara helt perfekt, det finns en spricka i allt och det är genom den sprickan som ljuset , eller något nytt kan leta sig in.

Skickade en tacksamhetens tanke till alla de ”dåliga”eller dåliga är fel ord, de hästar med sämre förutsättningar eller problem av olika slag,som passerat under ens liv för det är nog trots allt dem som har lärt en mest,att tänka i andra banor, tvingas prova nya saker och sätta sig in i olika typer av problematik som nu ligger på erfarenhetskontot.

Det är dessa hästar också som gör att man är så otroligt glad och tacksam när väl ”den rätta” hästen kommer in i ens liv, man vet hur svårt det är och hur mycket som kan gå fel.

Jag tycker det varit en omtumlande vecka som har gått i en rasande fart och mycket har hänt. Desiderias framfart på Gävle förra helgen har skapat en del intresse under veckan. Lite konstigt känsla faktiskt när det börjar ringa folk och fråga om henne och hennes chanser.

I fredags på Östersund fick man dessutom göra tvdebut, hjälp…glamouröst värre , eller hur. . körde Michelingubbelooken med toppluva på sniskan.😊

I vilket fall gjorde hon ett otroligt lopp igen, denna gång blev det ett femteplats, placeringen kändes i princip oviktig, hon hade ett svårt utgångsläge och vi ville inte att hon skulle behöva gå ute i spåren själv och vara draghjälp åt andra denna gång. Lite synd var det att de hästar som låg före henne i andraspår mot slutet inte kunde ta för sig mer, hon låg sist och fick gå ut i tredjespår och sen ännu vidare spår, men hon gick som ett skott till slut , det var för långt fram till täthästarna men hon gick med full fart över mål och hade samma tid som fyran.

Helt seriöst var vi alla tre överens om att hästen var ännu bättre i dag än vid vinsten senast, det var ju betydligt tuffare motstånd idag också. Klarade mycket bättre av att balansera sig i full fart i sista kurvan och bröt inte på samma sätt som sist.

Det är fantastiskt att få se hennes utveckling. Vi var så otroligt nöjda och glada över hennes prestation denna dag och det har bara verkat fint efter loppet.

Tänka sig att redan nu har vi slagit förra årets siffror i insprungna pengar. Vi skämtade lite om att skaffa en hästbil a la Flintstones ,ni vet en sån som man springer upp farten i själv eftersom som hon idkar någon slags lättjogging i bilen både på väg till banan och hem.

Den som var minst trött igår var iallafall hästen, vi andra två var hyggligt sega, men hon stod och småstegrade lite på gången medan jag satte på utetäcket, stolla.

Var ut med Tekna och var supernöjd , det kändes toppen med de nya sulorna hon fått på, perfekt nu när det är så hårt i backen.

T om Gemeaux verkar ha vaknat till, kändes jättefin trots att han var utan sällskap, har gjort om foderstaten lite på han, så hoppas att detta inte var en engångsföreteelse utan att det är det nya han. En annan sak var att han kändes mycket lättare i kroppen inte alls så klumpig som han kan vara. Så samma där hoppas att det fortsätter så framöver. 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.