Bättre broddlös än rådlös…

Kollade precis in vädret inför morgondagen, har haft span på det ett tag och förhoppningar om att det spådda regnet inte skulle bli av men det hänger sig envist kvar i prognosen och det känns trist och man kan undrar vad det ska bli för bana.

Den ytterst ”årstidliga” frågan är som vanligt, hur ska man göra med skor och brodd? Skor ska vi ha det vet jag men sen…blir spännande att se hur det ser ut imorgon.

Är ganska övertygad om att glamourösast i regnet av oss lär Desideria vara med sina knänylonstrumpor.

Det har blivit en viss förskjutning där från ryttare till häst. När man tävlade dressyr hade man alltid knänylonstrumpor som man drog utanpå vanliga tunna sockor för att lättare få av sig stövlarna.

Så det har inhandlats en hel del nylonstrumpor i mina dar men trodde nog inte det skulle fortsätta och att det nu är hästen som ska ha dem.

Åh hu nu kom jag ihåg alla tokvarma dagar när man slet och svor långa haranger om de förbannade ridstövlarna utan dragkedja, men hade man dragkedja då kunde man ge sig den på att de alltid pajade när det var nåt viktigt man skulle vara med på, så föredrog ändå de utan kedja, man fick ju rejäl fotstretch på köpet för att inte tala om sendragen som lämpligt brukade kunna komma när foten var halvvägs och satt fast.✌️

Eller när man var på tävling sommartid och det första man fick göra på morgonen var att dra på sig stövlarna för annars gick det inte på, sen fick man trampa runt med dem hela dagen till kl 17 då man hade starttid i bästa fall. Man har kört mycket bil i ridstövlar med skavande bågar i knävecken, det slipper man ju nuförtiden iallafall.

Dock kan man ju konstatera att det är viktigt vad man har på fötterna inom alla typer att hästsport, såväl för fyrbenta som tvåbenta.😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.