Juni, Juli Augusti, allting verkar lättare då…

Medan jag stod och snodde ihop lite lunchmat drog jag på lite Gyllene Tider och denna låt dök ju upp och

– Ja tacka *** för att allt är lättare då..ingen snö till att börja med,, regn brukar inte frysa då när det når backen, strömavbrott inte heller särskilt vanliga pga av storm och stora mängder tung blötsnö.

Javisst klass 2 varning nu, hyser inte mycket till förhoppningar till att ens ta mig från gården i morgon bitti, tur hästarna bor centralt.😊

Blev inte mycket som man tänkt sig i helgen, Jouni skottade mest snö igår, jag städade selkammaren/foderköket, dvs där hästmaten lagas, även om det är ”rawfood”. När man tänker efter så lägger man faktiskt ganska mycket tid varje dag på olika matblandningar.

Gemeaux hade ju fått av sig en sko igen så han slapp träning idag, igår när jag skulle ta in han så fick han ett ryck, skulle bromsa upp honom lite för han hade lite bråttom då knöt jag han närmare mig och då fick han syn på en rejäl snöhög som han helt sonika tog ett rejält språng rakt upp i , sen yrade han omkring däruppe på toppen en stund innan han kom ner så jag kunde fånga in honom igen.

Ibland har den där mycket idéer speciellt när han är lite uppskruvad.

Passade på att köra imorse innan ovädret drog igång, Desideria gick en sväng runt hela +1 vända i Pertjärn och en vända i Ohlssons backe, kändes mycket fin. Tekna gick samma runda men med tryck på vissa delar och även det kändes bra,nästan lite piggare idag så det var nog bra med en liten ”piprensare” i fredags.

Det är så roligt att träna, nu är det ju upp och ner med väderlek och underlag som gör att det inte är så enkelt men snart är det ju faktiskt vår och barbacke, (även om det känns långt borta just idag) men att ha dessa träningsmöjligheter med en lång motionsslinga,rakbana, kunna köra backintervaller,långa eller korta.

Det finns så mycket att variera sig med och det är toppen speciellt när jag tänker på hur vår filosofi är att träna, mycket men inte fort. Tänkte på det idag när Desideria spänstade upp sista biten på berget idag som ingenting, det är lite skillnad mot för ett år sedan vid den här tiden. Så otroligt tacksam över det som finns att träna på och jag längtar verkligen till vår /sommar och magiska morgonturer då lätta dimslöjor dansar upp från tjärnarna i skogen.

Hann med ett pass med Mastersons idag på em med Desideria, fick ha en liten diskussion med henne om att inte hänga på mig när vi skulle göra rörelserna med vänster fram, skönt är det iallafall att vi inte behöver diskutera så ofta numera. Gemeaux fick en Mastersons igår och det kändes faktiskt riktigt bra.

När vi kom hem här på kvällskvisten kom Jappen och slog dig ner vid mina tofflor i soffan, det ser ut på bilden som han kollar på nåt och han brukar sällan bry sig om TVn, någon gång när det varit nåt naturprogram har han kollat men nu var det visst intressant med Formel 1. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.