Allt närmre en broddlös tillvaro….

Igår fick Desideria nya dojjor, lite halvknöligt nu när det är olika underlag lite här och där, isskorpa i hagen, gårdsplan och de mesta på träningsvägarna är bart samt att tävlingsgsbanorna antar mer form av sommarbana.

Håller tummarna för fint väder imorgon när vi ska till Umåker på lunchtrav. Igår såg jag också ett vårtecken av rang, två nattfjärilar flög in stallet och drogs sig mot ljuset från lamporna.

De tre musketörerna har jobbat på bra idag, Gemeaux fick gå med ett gäng som körde backintervaller i Pertjärn och han kändes riktigt bra, det var bara att åka med och inget snubbel, toppen med sällskap så han både fick gå i rygg och springa bredvid, helt klart mycket positivt med sällskap.

Desideria fick ett lätt dressyrjoggingpass med lite voltning och ännu lite mera lös i fronten och bra avslappning, det jobbet påminner mycket om hur jag red mina hästar dagen före tävling, avslappning och använda hela kroppen för på tävlingsdagen är man ändå helt säker på att det tilkommer anspänning och är de spända redan innan ja då brukas de ju en hel del onödig kraft.

Kom att tänka på filmer i slowmotion på friidrottare, har ni sett det när alla muskler i ansiktet är helt avslappnade och allt bara hänger och slänger, ingen onödigt kraft på spänningar brukas utan allt kraft går till de muskler som ska anstränga sig och göra jobbet. Det är svårare att uppnå avspänning på rätt ställe än uppnå anspänning. Det har jag med mig fortfarande.

Hon kändes fin iallafall ,lagomt pigg,lite busig och arbetsvillig.

Tekna gnäggande när jag körde in vagnen och det var hennes tur, supernöjd med henne idag då hon var mycket lättare i fronten, bar upp sig mycket bättre och det gick att ”köra” henne i det läget , hon har liksom haft den tendensen att vilja sköta sig själv lite och nästan blivit lite störd när man tagit lite fastare stöd och viljat springa ganska låg fram. Typ Royal Dream-låg.

Hon var riktig pigg och fin och med en helt annan resning och med den kommer ju rörelserna lättare så att säga ”ut ur kroppen” mer kraft och kan ta för sig mera. Så jag är nöjd med dagens träning, tänk så olika de ändå är alla tre med olika raser ,extriörer, och helt olika utgångslägen men alla är positiva till arbete och det gör ju att de är så roligt att jobba tillsammans.

Nu råkar ju Desideria och Gemeaux vara varmblod båda två och Tekna är kallblod men trots att Gemeaux och Desideria har samma mamma är de nästan som olika raser ändå. Desideria är 100% amerikansk, lite lättare typ men ändå rätt stor runt 165cm.

Gemeaux har runt 25% franskt blod,vilket förmodligen hjälpt till att höja mankhöjden till en sisådär 176cm. Hela han är stor, grova ben och i övrigt väldigt grovhuggna linjer, så nog märks de franska inslaget. Men tittar man på de båda syskonen är det nästan som de vore ett fullblod och en hannoveranare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.