Queen D

Desideria är snäll och arg,ibland överallt och ingenstans på samma gång, enormt påhittig vilket ibland ställer en del krav på ens tålamod, men framförallt är hon en krigare.

Hon gjorde en mycket bra insats igår i Umeå, trixigt läge med tillägg på sprinterdistans,1640m, det brukar kunna bli bra fart i dessa lopp, utom igår när de öppnar första 500m efter 1.19 och första 1000 efter 1.17. Det brukar vara svårt att ta något till slut när tempot varit lågt inledningsvis. Det blev vida spår och bröt rejält i sista sväng trots detta tar hon sig samman och tar sig in på en fjärdeplats, hon är verkligen tapper vår ”amazonkrigarinna”. Hon har verkligen gjort det sjukt bra såhär långt i år.

Nu blir det en koll med Ulrika på söndag och sen får vi se vad som händer härnäst. En sak som vi dock kan konstatera, vilket vi också har sett på en del andra hästar är att hon trivs bäst i en vagn med kolfiberskalmar, det är en helt annan följsamhet i dem.

De senaste starterna när hon har gått med dem har hon fungerat mycket bättre, igår och när hon vann på Gävle då hon verkligen brutit ordentligt har hon gått med två olika vagnar med stålskalmar.

En positiv sak igår var också att det var ett tag sen nu hon gått voltstart och sist hon gjorde det blev det galopp men igår grejade hon och Jessika att ta sig iväg trots att det blev tre omstarter och naturligtvis blir de ju rätt så upp i varv när det blir flera avbrutna startförsök så det var bra gjort.

Idag har hon varit jättepigg och haft en del krumelurer för sig så det verkar bra.

Jouni tog ett rejält pass med ”den lilla svarta” (Tekna) idag och det gick visst undan. Det har märkts att det är stigande humör på den damen också. Finns ingen som är så träningsvillig iallafall, inte ovanligt att de gnäggar när man kommer med maten men hon gnäggar också när man kör in vagnen och hon vet att hon ska ut och träna, vilken härlig häst.

Gemeaux var ute utan täcke idag och han såg mer ut som ett ”träsktroll” än en häst så han har garanterat haft det skönt, för skitiga hästar är glada hästar. 😊 Mycket glamouröst också 😆

Hörde igår att de höjt åldern för varmblodiga hingstar och valacker, de får numera tävla tills de är 14år, förut var det stopp vid 12 år så loppet är väl inte kört ännu hehe får hoppas på att han är en ”late bloomer” .🐎🌹

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.