Spännande vecka på fler än ett sätt…

Oj vilken vecka… I söndags tog ju Lille Skutt steget till att bli starthäst och igår vann Desideria sin tredje årsseger, därimellan har även Desideria hunnit med att möblera om i stallet igen, i vintras lyckades hon ju få lös boxväggen mellan henne och Gemeaux, i onsdags efter vi varit ute och kört fick hon för sig att studera skåpet som stått i utrymmet längst in i stallet, medan jag höll på att koppla av vagnen så hann inte riktigt uppfatta exakt hur det gick till, men jag vet ju att hon är världens nyfiknaste som alltid vill vara överallt och snoka med sin näsa, så även nu och lyckades fastna i skåpdörren och blir naturligtvis skraj och hoppar baklänges och drar både omkull hela skåpet och tar med sig det ut, fick tag på henne vid dörröppningen till stallet, och då var hela stallgången full med prylar som skåpet innehållit samt att skåpet var i ungefär 15 lösa delar, skåpet var Ikea och modellen Anordna och antagligen var det inte tillräckligt fint för vår ”inredningsarkitekt” till häst.

Skönt att vi kom helskinnade ur detta äventyr iallafall.😊

Tekna känns fortsatt fin efter kvalet och vi har kollat propositioner och hittat ett som på förhand ser ut att vara ett lämpligt lopp att börja med i Bollnäs den 21.

Igår bar det iväg till Gävle med Desideria , bättre spår än på väldigt länge, spår 2 bakom bilen men med hästar upp till 310 000:-.

Det blev ett perfekt lopp , så skönt då det varit en del oflyt ett tag, det blev körning om ledningen bland några andra och Desideria fick 3e par invändigt och åkte bara med , de öppnade första 500 efter 1.10,3,

första 1000 efter 1,13,9 och de lyckades så småningom ta sig ut i andra spår på bortre lång och fick fritt ut i tredjespår så precis att hon spurtade ner de andra och vann med en halv längd. Riktigt kyligt kört av Jessika. Sista 500 m avverkades efter 1,13,0 så Desideria landade på 1,14,8 vilket var rekord sänkning på distansen med två 10delar. Tredje starten utan käk och 3 rekordet.

Det var roligt att höra igår att många tyckte hon var så fin, sulan som vi haft ett tag för att hjälpa henne åkte av i veckan och hon sprang fint genom sista sväng ,stor skillnad mot för när hon vann på Gävle i feb och bröt rejält till slut.

Det är underbart att se hennes utveckling, igår hade hon lite av en ”värdig” utstrålning, hon visste så väl att hon hade gjort något bra. Då är hon världens snällaste och nöjdaste och vill mest leta ”godis” i fickorna på en när man fått av selen och alla attiraljer.

Här nedan är vi hela ”teamet”

🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.