Vilken dag och vilken häst!

Idag bar det av till Gävle med Desideria, hon har varit grymt laddad efter senaste starten och vårt största orosmoment har varit att det skulle vara voltstart som inte varit helt enkelt på slutet då hon blivit mer och mer laddad.

Har tragglat extra dressyrkörning under veckan, serpentiner, voltning och fyrkantsspår med snett igenom, ibland blir det lätt att misströsta när hästen kan vända på en femöring i princip men när man vänder upp så får man liksom inte i växeln, friläge med tusen ben, pass eller lite galopp, när växeln väl hoppar i så flyter det på men man ska ju ta sig dit också…

För övrigt så vet jag av erfarenheter den senaste veckan att det går att göra arbetspiruetter i galopp med speedcart, även om det på något sätt inte är något jag begärt av hästen.

Ganska ofta förvånar våra hästar mig med de olika krumelurer de kan utföra. I vilket fall så har vi tragglat denna vecka, hon blir lugnare av att få uppgifter att koncentrera sig på och naturligtvis blir de mer avslappnade när överlinjen blir längre och hon går i en lägre form.

Desideria är tveklöst den mjukaste och rörligaste travhäst jag suttit bakom, hon är som en elektriskt fullblodslik ridhäst.

Idag var det ett lopp med högre prissumma igen och många bra hästar, inte vårat favoritstartsystem, voltstart och 20 m tillägg.

Hon var så het i värmningen så det kändes inte direkt lovande men vi ändrade dock lite till loppet, det märktes också att det var en dag med större tävlingar , V75 och det börjar likna sommar och Elitloppet är bara en vecka bort, det ligger som en helt annan spänning i luften och så klart mera ståhej runtomkring .

Dock när Desideria kom ut till loppet så satte hon satte inte en fot rätt i provstarterna men Jessika lirkade tålmodigt med henne och lyckades få iväg henne när väl starten gick.

En eloge till henne som tog sig igenom detta och behöll lugnet.

Från det kluriga läget blev loppet en bit ner i fältet och det blev mycket hästar överallt till slut och två ganska rejäla störningar, hon gick dock bra hela vägen på ett fint sätt men blev precis först utanför pengaplacering.

Hon kom i mål på tiden 1.13,9 på medeldistans med voltstart, hennes rekord med dessa förutsättningar sen tidigare var 1.16,7, det var en rejäl rekordsänkning.

Lite overkligt faktiskt kändes det då hon inte var speciellt trött heller efteråt , hon var ungefär som sist , så fort man fått av grejorna och duschat är hon bara intresserad av att äta och dricka och kolla min fickor efter ”godis”

Så ja ingen framgång placeringsmässigt men är så sjukt glad, stolt och tacksam över att vi har en sådan här fin ”racertjej”.

Lopp de blir som de blir, inte mycket att göra åt , men hon utvecklas får andra farter i kroppen och det viktigaste är att hon är glad och mår bra för det är ju det man kan bygga vidare på, tänk så mycket som hänt med henne sen hon började starta förra sommaren efter mer än ett års frånvaro.

Igår fick vi vinnarfilmen från Gävle och de gör ju ett grymt jobb med att mixa ihop musik och film, jag har ju skrivit tidigare om den förra filmen där de lagt in låten She’s like the wind, vilken hade en betydelse för mig, för det är lite så jag tänker mig henne, hon är sin egen, som vinden ungefär , ska du bli hennes följeslagare får du visa att du förtjänar det.

Igår stod jag och filosoferade medan jag mockade och tänkte på vad kan de tänkas välja för musik denna gång, den enda tanke som kom fram var :

”She’s got the look” med Roxette, lite kusligt nästan att filmen kom med posten igår och först spelade de JLo med Jenny from The Block, snygg koppling där faktiskt… Sen kom The Look med Roxette, jag höll på att smälla av… Vilket sammanträffande😊

Nu blir det Eurovisionfinal för min del.

Quand je rêve, je suis un roi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.