Ingenting är omöjligt…

Vad ska man säga, vilket elitlopp det blev och allt däromkring. Det var nog inte så många som tagit Dijon med i beräkningen och det är ju faktiskt ett sånt scenario som är så häftigt, ingenting är omöjligt är man med i loppet så kan man faktiskt vinna.

I övrigt vilken dramatik med strykningen av Readly Express, det känns som det varit mycket drama och en del antiklimax de senaste åren kring Elitloppet.

Själv nördar jag in lite på vad hästarna har på sig, och där var ju Dijon intressant, det där bandet han hade bakom arslet intresserade mig, det såg nämligen ut att vara i samma material som banden man har bakom rumpan och under magen när man använder Equiband.

Det skulle vara intressant att få veta vilken funktion den fyller, speciellt också eftersom hästen hade lite svårt med travet till slut..

Har ju använt Equiband och har verkligen gillat det systemet. Det var väldigt intressant att se hur hästarna jobbade med det, nu hade jag turen att få låna den under en period men är helt inne på att skaffa en egen.

Våran stora häst har ju varit rätt sladdrig i bakdelen och han blev fort trött när vi började med equibanden men man såg samtidigt att han arbetade mer liksidigt då han blev påmind hela tiden om hur han skulle röra sig och det blev stort skillnad i styrka på relativt kort tid.

Så därför gjorde det mig extra nyfiken när jag såg den varianten på Dijon.

Det är ju alltid sånt som är mest intressant tycker jag, vilka svårigheter man övervunnit och på vilket sätt för det är ju sånt man kan lära sig något av.
Oavsett om man håller på med trav eller rid så har man saker man går och funderar på hur man ska få till eller hur man ska förbättra.Ibland finns det vissa allmänna vedertagna råd för vissa problem eller hur man ska bära sig åt för att lära in något nytt, inom ridningen har vi ju ridhandboken som är behjälplig, synd bara att hästarna inte läst den och inte alltid fungerar som något man kan läsa om där.

Ganska ofta får man ändå hitta på egna lösningar och ibland händer det att de är precis helt tvärtemot hur det borde vara och man upptäcker det genom att man gör vad som vid första anblicken kan verka vara en miss.

Synd bara att man inte lär hitta någon förklaring bara genom att googla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.