Du är så yeah,yeah wow wow…

Det blev en underlig dag igår, så mycket som hände så det har tagit lite tid att samla ihop sig och alla intryck.

Desideria var så väldigt fin igår, så lugn och självsäker när vi kom till banan och hon ville bara äta och chilla i sin box innan det var dags att värma. Det blev en lugn värmning men det syntes att hon var rejält i gasen, men kusken var nöjd.

Allt flöt på och jag skrattade lite för mig själv när jag gick över stallbacksplanen för när jag tittade ner så låg den ett alldeles grönt och fint lönnlöv, precis ett sånt som ramlade ur en bok tidigare i veckan som jag hämtat hos mamma, ett Canadalöv med andra ord så jag tog det som ett gott tecken då vår tilldelade kusk i loppet representerade just Canada i Kusk- VM.

James Macdonald hette våran kusk och han var den regerande världsmästaren från att det senaste mästerskapet avgjordes så det kändes ju helt klart lite spännande, och dessutom ha en häst med i ett lopp där världens bästa kuskar är med och kör.

Språkligt gick det helt ok och han fick körorder om att ta det lugnt från start och om det pullades upp för mycket när de väl intagit sina positioner så skulle han köra framåt.

Sen som alla säkert vet vid det här laget så hände det en allvarlig olycka i defileringsvolten när en kusk ramlade av och hästen skenade och sprang rak in i staketet till banan. Den skadade sig så illa så den fick tyvärr avlivas.

Det blev ju något av ett allmänt kaos och vi fick fullt upp med att ta hand om våran häst när de höll på med den skadade hästen och de övriga ekipagen fick lämna banan.

När det precis hade hänt så visste man ju inte heller hur allvarligt det var.

Desideria höll sig lugn och fick komma in i stallet och in i boxen medan vi avvaktade vad som skulle hända härnäst.

Alla som hållit på med hästar och har varit med ett tag har ju oftast fått sin beskärda del av både födelse, liv och död och de flesta av oss har ju varit både direkt och indirekt med om olyckor som involverar både folk och hästar. Oavsett om en olycka händer hemma eller under en tävling så är det en oerhörd otäck upplevelse att vara med om, det är faktiskt svårt att hitta de rätta orden men jag tror alla som varit med om något vet vad jag talar om…

Tävlingsdagen kom så småningom igång igen och loppet kom att gå av stapeln och Desideria togs lugnt från start och var ute i andra ytter när så tempot börja dämpas och då gav de sig iväg fram till dödens och jag hann se att när de gick in i slutsvängen så såg det ut som kusken hade mycket i tömmarna och sen kastade han loss in på upploppet, därifrån vi stod i sista kurvan ser man upploppsrakan bakifrån så i princip har man ingen aning om någonting, man kan inte förlita sig på det man ser utan man får lyssna på referatet.

Vi hörde att hon reffades in som etta men vi hade ingen aning om hur lätt det blev tillslut förrän vi började få telefonsamtal med gratulationer och fick höra hur fint det sett ut från sidan.

Jag visste bara att jag tog emot en häst som verkade tämligen oberörd och väldigt nöjd med sig själv och en glad kusk.

Det var riktigt häftigt att se filmen sen och då förstod vi också det de som alla sagt till oss som hörde av sig via telefon och sms. Huvan satt ju kvar också för den hade han inte fått av men det spelade ju ingen roll en dag som denna , 1.13,4 blev sluttid, rekordsänkning på distansen med mer än en sekund och det såg ut som hon dansade fram.

Hon var yeah yeah wow wow…

Desideria själv var mest intresserad av att äta så fort vi var klara med duschbestyren, hon hann dock med att visa några av sina klassiska poser som hon brukar öva på vägen in och ut från hagen.

Hon kan ju stanna flera gånger på vägen och bara sträcka lite på sig och liksom spana ut i fjärran sån har hon varit så länge jag kan minnas.

Våra telefoner hade iallafall en aktiv eftermiddag och tack för alla gratulationer och glada tillrop, det värmer enormt mycket , hemma på Wolmsta hälsades hon med en välkomstserenad av Tekna med den mörka whiskeyrösten och ett riktigt ”dinosaurievrål” av broder Gemeaux.

Vem vann då KuskVM?

Jo Rick Ebbinge från Holland, så ja de är inte bara grymma på hoppning och dressyr, fyrspannskörning, de har en färsk Världsmästarkusk inom travsporten med.🏆✌️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.