Provloppslördag…

Lite halvsegt var det att komma upp på morgonen då det blev en både lång och händelserik dag dagen före trots att det var lunchtrav. Jag hade skaplig huvudvärk på vägen hem från Gävle, naturligtvis kom den som ett brev på posten när spänningarna släppte.

En som dock var pigg och alert på morgonen var Tekna som inte hade några funderingar när de två övriga gick ut till hagarna, det var som hon var helt inne på att idag är det min tur att fara iväg på utflykt.

Hon är som en energiinjektion hela hon. Det är roligt att hon är så positiv och nyfiken på det mesta.

Hon travade på fint i värmningen och det blev 3 hästar i provloppet och idag fick hon prova på spår 2. Jouni körde själv och hon fick testa både att gå i rygg och sen att gå ut och ligga utanpå ledaren. Idag var målet att köra felfritt, att få träna med andra hästar på banan och hon fattade också när hon kom utanpå ledaren att nu ska man ta i, så hon lär sig.

Hon blir oerhört mallig också när hon får beröm, det är roligt att se.

Hon var verkligen jätteduktig och nu fortsätter vi med provlopp och ser vad som händer.

Jättehärligt med Desideria igår och jätteglad över Tekna idag och det är ju det som är så roligt och spännande med hästar som befinner sig i helt olika utvecklingsfaser, när man ser dem göra framsteg på där de är, på just sin resa så betyder de mycket oavsett om de är redan tävlingshästar eller om de ligger i startgroparna, på väg att bli det. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.