Nationaldagstravet i skogen på Wolmsta

Hehe fick lite inspiration av Nationaldagsgaloppen, är ju inget galoppfreak direkt men jag gillar fullblod.

Jag gillar ju mer lik ett fint fullblod en varmblodstravare är, det hjälps inte jag är svag för ädla, lätta typer av hästar med mkt energi, men ingen regel utan undantag, kommer ni i ihåg den jättestora, rejäla dressyrhästen Gifted från USA. En av mina absoluta favoritdressyrhästar att titta på genom alla tider, så häftig häst…

https://images.app.goo.gl/KTwXpSgqBrXFHsaX7

Apropå olika typer av hästar, ibland misstänker jag att Tekna är en PRE i kallblodstravarkostym, man kan säga att hon är lite ”showig” igår var det (passage till och med med visst häng) vid hand in från hagen.

Wonderwoman( Desideria) och Tekna (Super Girl) fick varsitt morgonpass idag och det är roligt att se att på något vis har de som utvecklat någon slags ömsesidig respekt mot varandra. Desideria har ju varit så grymt elak mot andra hästar det är typ bara Gemeaux som det gått hyggligt med men Tekna är helt oberörd när Desideria gör såna där attackutfall i boxen eller i hagen när någon går förbi och det är precis som att Desideria märkt att den där går inte att skrämma även om man försöker se ut som en Velociraptor ur Jurassic Park och då är det en sån cool brutta, så då är hon nog Ok.

Desideria var mycket lugnare idag , hon kopplar av när man börjar köra mönster och serpentiner, vilket känns bra, det blir inte så mycket onödig stress och hets , hon vet när det är race och det är dags att springa det behöver man inte direkt oroa sig för.

Ett trevligt arbete som det såväl märks att hon behöver. Som vanligt lägger vi också in lite voltning med avslutande uppvändning och att fara iväg, fortsätter med det eftersom ett ,tu tre är det dags att gå ut i voltstartslopp igen. Skogen är bra till mycket. Det var riktigt ok idag faktiskt.

Idag provade jag Goldwing bettet på Tekna och det verkade hon trivas med. Har ju hittat lite smått och gott i muskelväg som jag fixat med nu de senaste två veckorna och det märks skillnad, även hon har börjat visa nu vad hon behöver ha hjälp med så hon har ”öppnat” upp sig mycket och njuter i fulla drag nu av all massage+ annat fix. Rak och fin mestadels idag och fin på bettet. Det är riktigt roligt nu ….Igår tränade Gemeaux och tjejerna hade spadag, har hört ryktas om att Gemeaux och hans polare Vicke har bokat in spa idag. 💅

Svettigt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.