En midsommarnatts dröm…

Det ligger något speciellt i luften vid midsommartid och tävlingar, det har jag haft lite som en sporre att ha hästar igång så att man kan få vara med och tävla under den bästa tiden då ljuset är hos oss.

Igår var det midnattstrav på Dannero, tyvärr har man inte haft någon vidare bra känsla, hästen är i form men det har ju fortsatt att krångla med voltstart så spår fem är ju inte roligt.

En sak man kan konstatera är iallafall att det inte sitter i att det är svårt pga av hästen är stel i sidorna, hon blir mest bara ivrig och det blir tyvärr utan någon hejd, ibland går det ibland inte och igår var det just en sån dag dvs INTE.

Galopp och sedan ikapp fältet och invändig resa, ett bra snabbjobb på 1.15.4. Hon både ser och känns väldigt fin just nu så det är ju lite frustrerande när inte startmomentet fungerar.

För övrigt var det en trevlig travdag igår med viss feststämning i luften.

Dock regnade det småspik till en början så banan var rätt blöt.

Det spelades mycket blandad musik och man jublade lite inombords när kultbandet THE Pinks spelades. Vi kom fram till att det måste vara en grej särskilt för oss som är födda på 70-talet.

Jag saknade dock låten 12 23 05 och det visade sig att den gillade även Jessika, kollade upp det lite för en stund sen och det var visst Per Gessle som skrivit den och lite övrig kuriosa var att den starkars äldre kvinnan som jag tror bodde i Karlskoga med detta telefonnummer blev fullkomligt nerringd när denna låt blev poppis.

I övrigt idag så verkar hästen betydligt piggare än sina människor, man känner sig lite som utskiten äppelmos, kan tänka mig att så är det nog på många håll idag men för många av helt andra orsaker än ”nattjammande” med häst.

Idag blir det till att vila och ladda om för morgondagens utflykt till Oviken med Tekna. Hon gick sitt sista jobb igår och det verkade bra.

Här kan man göra en liten jämförelse med ridsport , vi hoppas på en clear round- inom ridning betyder det att du hoppar en bana felfritt, vi översätter till trav, du tar dig runt banan utan att ”hoppa” dvs galoppera.

Tänkte avsluta med en riktigt midsommarnostalgilåt som alltid får mig att tänka på midsommar, mormor och morfar, mormors päls som alltid kom fram på kvällskvisten när det blev kallt på Lörudden, och laxcremen. Sist men inte minst pappas oerhört optimistiska snapsvisa :

Ӂ sola sken bakom dass och skjul,

Nu är det sex månader kvar till jul”

Glad Midsommar♥️💐🌄

Skomaker Anton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.