En siffra med hem

Idag blev det en utflykt med Tekna till Ovalla, själv har jag aldrig varit där så det var roligt att få se hur det såg ut. Fint väder hade vi också så länge vi var där, vi gick ut i första loppet.

De här sommarbanorna förstår jag verkligen att folk gillar, det är roligt och mysigt och lite som det var när man var liten och följde med på trav, alla ville vara med och folk gick lite man ur huse för att åka på trav, det är sällan det är så nuförtiden, snacka om kontrast mot förförra veckan Solvalla och nu Ovalla.

Det är speciellt också på det viset att det är 800m bana och inte några doseringar att tala om men det lutar lite här och där och gör det lite extra spännande.

Tekna var helt nöjd med att vara inne i morse när de andra gick ut, hon verkade vara inställd på att i dag händer det nåt.

Det är små boxar på Ovalla och smala gångar så man är verkligen glad en sådan här dag att man har en snäll och ganska liten och behändig häst med sig. Hon sköter sig verkligen superbra med tanke på hur lite hon ändå varit ute. Hon hänger liksom bara med…

Efter värmningen bytte vi från kindstropp till pinne. Det var två strykningar i loppet varav en hade nummer 1 så hon fick leda volten.

Det blev en galopp strax efter start men sen började det flyta på och i det lilla fältet blev det så småningom andra par utvändigt och hon tågade på bra ända tills med var på väg in i den sista kurvan då kom det en galopp till. Stroppen på ena sidan till käken hade släppt så den hade hon inte mycket hjälp av. Hon tog sig dock i mål som 6a så det blev en slant och ett godkänt resultat med en tid dvs ett rekord, puh det var skönt, det är bättre med siffror i programraden än bokstäver.

Så det blev ingen clear round ännu men vi var nöjda, det syns att hon lär sig och det var en lite trång situation idag med hästar runtomkring som galopperade och det är ju lätt sådant smittar speciellt när de är unga och oerfarna men det klarade hon av fint och höll sig i trav.

Men apropå liknelsen med Clear round här kommer en till, jag kan jämföra läget lite med när det kommer in en gångartshäst på banan som kanske travar för en 8 eller en 9 i sin grund men som kanske blir lite spänd och det blir missar som gör att betyget åker ner till underkänt tex en 4 eller ännu lägre, det blir kostsamt i det sammanlagda resultatet och det kan se lite stökigt ut i protokollet:

8

7

8

4

7

3

Det är liksom både upp och ner grunden finns där men det kanske brister lite i det tekniska som gör att det blir lite ojämnt. Man ser fina kvalitéer men ibland spricker det lite.

Det är det som man får jobba med att befästa, utveckla en jämnhet, lite så är det med lilla fröken också, ibland blänker det och ibland trular det lite, men det är spännande… Man får lägga en pusselbit i taget.

När vi kom hem och Tekna stått och myst under Bemern skulle jag ta ut Desideria och i hennes box låg en vit fjäder ( ett betydelsefullt tecken för mig), det kändes tryggt.

Nu är det iallafall helg för oss också 🌄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.