O happy Day…

Många är dem som tillbringat veckan i Hoting, helt sjukt hur lugnt och stilla det varit på Wolmsta där de flesta varit borta.

Vi var ju till Rättvik i stället i måndags och sedan har det varit vanlig träning resten av veckan.

Idag har alla tre tränat, började med att va ute med Desideria som hoppade och skuttade åt alla håll och kanter , lite så där som man sett på tv att Nuncio kunde hålla på, hon är ju lite plojjig av sig när man är ute i skogen och det är rätt kravlöst, men hon kan snabbt byta skepnad också, helt plötsligt far svansen upp och hon bara vill trumma på. Hon kändes faktiskt vansinnigt fin de stunder hon skärper till sig. Samma känsla som när man sitter på en lydig dressyrhäst med enormt mycket tryck i, de gör precis vad man begär , ligger inte på så att det är jobbigt men man känner entusiasmen och kraften som ligger och vilar under ytan som bara väntar på att få explodera, sådan känsla💪⭐

Gemeaux och Tekna fick ett gemensamt pass idag och jag kan tänka mig att det borde se rätt så roligt ut från sidan, en liten ettrig svart nordsvensk och en både lång och stor varmblodstravare, ett lite udda par men de trivs tillsammans.

Glada och fina hästar genomgående idag, absolut inget att klaga på , hur roligt är inte det då 😊. Det är ju sådana här dagar man längtar till mitt i vintern när både mörkret och kylan gör sitt bästa för att sluka en.

Jo just det var ju en lite skum sak som hände i veckan, hittade en träbit som det stod ”Galo” på i Desiderias hage.

Var ju tvungen att undersöka det lite närmare, GALO är ett spanskt manligt förnamn som stammar från det romerska familjenamnet GALLUS. GALLUS var ett romerskt familjenamn som betydde ”tupp” på latin. Ännu mer mystiskt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.