Long time no see..

Det var ett tag sedan det skrevs något här, oj 13 juli… Hm tiden går ju fort när man har roligt…. Fast jag har märkt att den går ganska snabbt annars också… 😊

Vad händer då…. En hel del… Vi fick ju byta lucka på fronturlastningen för ett tag sen , Jouni fick till det mycket bra och han satte en blå matta på rampen ned, Desideria som tidigare visat intresse för olika inredningsdetaljer har inte haft några synpunkter på detta tack och lov, än så länge….

Men Lille Skutt… Eller ja Tekna som hon heter, det finns ju en del orsaker till det namnet och de ser ut att fortsatt komma i jämn ström.

Vi var ju till Kliniken på Bergsåker förra veckan för att fixa ett friskintyg då vi har inte sett några avvikande konstigheter som pekar på att det skulle vara något fel, inte mer än att hon är en busig treåring.

När vi kommer till Bergsåker och ska lasta ut så tittar Tekna på den blå nedfällda rampen och gör ett enormt graciöst och elegant katthopp ut från stillastående. Definitivt stilpoäng i min bok. Det gjordes böjprov och en del annat samt körprov så där fick vi slå två flugor i en smäll och köra ett banjobb.

Hon hade lite fyr för sig då hon inte hade nå sällskap men på sista varvet då var hon riktigt på g. Vi åkte iallafall hem med ett friskintyg och en pålle som verkade tycka det var en rätt så trevlig dagsutflykt eftersom hon ändå inte hade nåt bättre för sig.

Desideria fick en koll efter senaste starten och var nästan oförskämt fräsch, mycket glädjande. Efter det långa loppet över 3140 m på Bergsåker då blev hon mer vild än vanligt i träning så ok formen var stigande och så mycket stolligare än så här kan hon väl inte bli, eller hur…Efter 1640 loppet på Rättvik blev det ännu värre, man är tammetusan sjösjuk när man kommer tillbaks till stallet efter en tur.

Det hoppas och det galopperas, hyttas och springs på tvären, kastas med huvudet och svansen flaggar upp och ner, allt kan hittas på när det är tråkigt enligt henne.

Har tänkt det nu några gånger att jag men mycket värre än så här kan det väl inte bli…och tro mig , hon har överträffat sig själv varje gång. Men hon är inte på något sätt ”het och tokig” utan fin på bettet med en del tillhörande krumelurer och mystiska gångarter.

Det blev lite längre mellan starterna till starten igår, och det var skönt att få åka iväg för de senaste dagarna har hon frestat en del på tålamodet, så uttråkad så det finns inte och då börjar hon hitta på hyss , i söndagskväll lyckades hon bita mig i vaden , vid kvällsfodringen. Gläfsa gör hon ju gärna men det är sällan hon faktiskt gör något men vet inte om hon missbedömde avståndet för hon blev rätt skamsen när jag ryckte till av tjuvnypet, -ajajaj tycktes hon tänka där gick jag visst över gränsen.

Tog in henne tidigt på tävlingsdagen och då stod hon och brunstpinkade mot den nya unghästen som stod i hagen snett emot hennes hage. När hon kom in så glömde hon visst bort det för sen var det bara normal pinkning.

Ja hon har ju många strängar på sin lyra den där…🙉

Resan till Rättvik gick bra och denna gång hamnade vi i utestallarna längst bort, väldigt lugn och skönt tyckte vi ända tills loppen började rulla på och det var livat i högtalarna, hon stod och stegrade i sin box och for runt som ett halvstoll.. yrade på ett tag sen kom hon på att det var dags att meditera en stund i ena hörnet och sen var hon lugn som en filbunke, helt perfekt tempererad i värmningen och vi var uppåt.

Det kom en reporter och frågade lite hur och hon kändes och jag hörde att hon nämdes en del i förhandssnacket. Det kändes ovanligt lugnt faktiskt.

Vilket lopp hon sen gjorde, var med från start och kom så småningom till ledningen och öppnade första 500 m efter 1.09,2 fick dämpa till 1.12,4 första 1000metrarna och sedan avslutade de 1.10,6, hon stred storstilat till mål och det var hon och en häst utvändigt som var något före de övriga och det var omöjligt att säga vem av de två som vann och det det blev målfoto och så småningom kom resultatet, hon blev tvåa och hade sprungit 1.12.0 , helt sjukt…

Vi gratulerade vinnarna som var minst lika förvirrade som oss och det tog ett tag innan de fattade.

Hon var så fin när hon kom av banan, det syntes att hon var nöjd med sig själv och hon fick en kungligt mottagande av oss.

Efter allt med spänning osv som det innebär med tävling då är det bästa den där stunden strax när det är dax att tvätta ,när det bara är du och din häst. Lugnet efter stormen..

Hoppade i säng 04.04 i morse, Marie var så snäll och tog utsläppet i morse och Desideria var pigg och som vanligt och har ätit bra så då är man nöjd.

Nya äventyr imorgon så nu blir det kväll här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.