Högtryck…

Det blev ju ändå lite sommar till slut, tyckte att det såg mörkt ut ett tag, det regnade mest lite varje dag och kallt har det varit. På sätt och vis gör inte det så mkt när man håller på med hästar och det är tävlingssäsong. Det är lite skonsammare att träna och tävla och inte minst resa.

Sommarvärmen är ju ett av de största orosmomenten när man ska åka iväg och tävla, det var det redan när jag höll på med ridsport, en del hästar som man inte ville skulle bli slöa blev det men det kunde även vara så att med en hetsig häst så gjorde det mer att det tog udden av den värsta energin och det blev lagomt.

Lite den effekten hoppas jag på med Tekna imorgon, hon har ju varit spänd och lite väl på trycket och det har blivit lite galopper här och där. Hon har ju av naturen mycket energi så det skulle inte göra något om hon kom ner på backen bara lite.

Vi har ju många Tekno Odin avkommor runtomkring oss och det är något som är utmärkande för dem, de är lite som Duracellkaniner, de liksom bara går och går och det är ju en fantastisk egenskap med tanke på vad vi håller på med men det kräver också sitt folk runtomkring att kunna hålla dem i ”schack”.

Tekna har gått ordentligt idag och hon var som vanligt ungefär och imorgon är det dags för henne att äntra hemmabanan Bergsåker. Hon blir säkert jätteglad imorgon för hon gillar att ut och åka. Det får bli lite som träningstävling, man får nöta på tills poletten trillar ner.

Desideria var ganska på hugget på morgonkulan så återhämtningen verkar mycket bra. Har puttat i dem lite extra björk-luzernsalt och det är nog en bra idé att fortsätta med det.

Även fast det regnat en hel del i sommar så tycker jag det var ett tag sen det gick så här mycket hovsmörja.

Idag har det varit spaeftermiddag hos oss och det kan vara sånt lugn så att de som inte står på gången just då antingen står och sover brevid eller helt sonika dimper ner i boxen och man hör bara några diffusa smarkningar rätt så härligt för då känner de sig verkligen trygga i sällskapet.

Desideria ‘eftermiddagslurar”.

Hon gör en liten grop i spånet där hon lägger näsan. Hon kan verkligen ”chilla”. Men det är inga långa stunder sen kliver hon upp och står vi dörren och ser ut som hon vill fråga om man måste ta en kölapp, -Hallå när är det min tur då?…

Bäst var det den dagen i våras när Tekna stod på gången och både Gemeaux och Desideria låg och snarkade i varsin box.

Vilket gäng 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.