Fjädrar anamma…

Det har varit mycket att göra den senaste veckan men det har gått lätt och det kan man utan tvekan tacka Desideria för, finns väl ingenting som är så motiverande som framgång.

Allt har varit bra med henne, hon var mer eller mindre ”odräglig” redan på dag 2 efter starten så det har gått fort.

Tekna har gått banjobb i sällskap och skötte sig alldeles utmärkt, brydde sig inte ens om att ”hoppa” när hästen utanpå tog en galopp. För första gången såg jag dessutom den där fokuserade blicken som tävlingshästar brukar få när de väntar på att gå ut till loppet efter värmningen.

Jo så var det ju det där med fjädrarna, i helgen började jag på allvar undra om Gemeaux har några ”kattgener”.

Det såg ut som en fågel blivit ”plockad” i hans hage men ingen fågel… borde något egentligen förvåna mig…. Nej hade en ridhäst som jag hittade en ihjälslagen räv hos i hagen, var inget tvivel om vem som var det skyldige då han hade blod på en av framhovarna.

För övrigt slog han även ihjäl möss, hade han på gången och höll på med nåt en gång och helt plötsligt så slog han med ett framben och när jag lyfte på hoven satt råttan fast i skon. Jag fick alltid säga till de med hundar att ha koll på dem för han var förjäklig på smådjur.

I morse när jag mockade åt Desideria så blev jag avbruten och gick ut ur stallet för att hjälpa till att ta av en häst vagnen och när jag kom tillbaks låg en fjäder mitt i boxen . Nu har ju vi bedrivit krig mot fåglarna sen i vintras. Har ingenting emot fåglar egentligen utan snarare de bakterier och virus de sprider omkring sig, hästinfluensaviruset har som jag förstått det en gång utvecklats från en fågelinfluensavirus.

Nu är det mest gråsparvar kriget bedrivits mot och det var ingen fjäder från en gråsparv.

Oavsett var den kommer ifrån så tog jag det som ett gott tecken då vita fjädrar sägs vara en påminnelse om att ha tillit. Änglarna stöttar dig och beskyddar dig.

Kan oxå vara ett tecken på att dina nära och kära tryggt gått över till Andra Sidan och att dom har det bra där…. Det låter fint tycker jag och nog behöver vi alla lite magi och hoppfullhet i vardagen.

Einstein ska ha sagt en gång: ”Det finns bara två sätt att leva sitt liv på på , det ena som att ingenting i livet är ett mirakel, det andra som att allt är ett mirakel.”

Vilket låter roligast….

I vilket fall tog det inte slut där, när jag gick vidare med mockningen till Gemeauxs box så möttes jag av den här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.