Juni, Juli, Augusti…

Ja där är vi redan, i Augusti… Man kan ju trösta sig med att tiden faktiskt går lika fort oavsett om det är vinter eller sommar, det är bara det att det råkar vara några fler månader när det inte är sommar…

Hästmässigt har det varit bra såhär långt, hö har det blivit bra med och inte har det varit oändliga värmeböljor heller. Det flyter på med träningar och tävlingar.

Desideria och Tekna var ut på tur igår tillsammans vi och testade en pullarnosgrimma på Desideria vilket verkade fungera bra såhär långt.

Tekna fick ett kortare ”extrapass” igår då jag passade på att testa equibanden på henne efter den vanliga träningen.

Hon verkade inte ha något emot vare sig bandet under magen eller det som går runt bakdelen. Vi tog en prommis för hon skulle få börja vänja sig och efter inte alltför lång tid slappnade hon av och började sänka huvudet och frusta förnöjt så det där tror jag kommer bli bra åt henne, det gäller att vara försiktig från början bara för det tar mycket bättre än man tror. När jag började med det på Gemeaux i fjol så fick han bara gå i 10 min med den till en början.

Tekna har ju en ganska lång rygg (länd) vilket jag har ju hört är ganska vanligt hos Tekno Odins avkommor sen om det bara är hörsägen vet jag inte men faktum är att hon har det iaf så då får man helt enkelt göra det bästa man kan för att få den stark.

Det är sådana här gånger jag faktiskt är glad över den hästbakgrund man har, att man har hållit på med många olika saker, fått träna på många olika sätt och verkligen tänkt utanför boxen många gånger, det finns många ”verktyg” i ens låda att ta till när det behövs.

Det blir vanlig träning med Tekna nu och så kompletterar vi med träning i Equiband.

För egen del har jag gått vidare med egna studier av Mastersonmetoden, har tills nu jobbat mycket med hästarna utifrån ”Beyond horse massage” och fått rutin på arbetsgången där så tog och började att sätta mig in i fortsättningen, ”Light to the Core” och har praktiserat det nu på våra egna hästar och det är lika häftigt att se resultaten här som när jag började med ”Beyond horse massage”.

Gick igenom Desideria igår och det är nästan svårt att fatta hur mjuk och fin hon är trots att hon har hållit igång och tävlat så pass som hon gjort.

Det har varit väldigt spännande också att se för jag minns ju precis som igår hur hon var i kroppen när jag började med det här förra hösten och vilka steg hon har tagit sen dess. Sättet att arbeta på främjar ju också både relationen och kommunikationen mellan människa och häst så det är oerhört givande.

Desideria har man verkligen kommit in under ”skinnet ” på, hon är nu hur tydlig som helst med sina responser.

Tekna har varit lite svårare att läsa av då hon är lite mera återhållsam med sina uttryck men det blir bättre och enklare att läsa av henne med så det är spännande.

Tänkte jag ska förklara lite mer om Masterson i ett eget inlägg för det är oerhört fascinerande.😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.