Masterson Method del 1

Har fått en del frågor om Mastersonmetoden och tänkte berätta lite mer om det.

The Masterson Method – Integrated Equine Performance Bodywork, en enik, interaktiv metod där du arbetar med hästens kropp och lär dig att känna igen och använda hästens responser på din beröring till att hitta och släppa på spänningar runt sk ”nyckelfunktionella områden” på hästens kropp som mest påverkar den kroppsliga förmågan på högpresterande hästar

Den tillåter hästen att aktivt delta i processen med att släppa på spänningar .

Du gör det helt enkelt tillsammans med hästen i stället för att du gör det ”på ” hästen .

Samarbetet och interaktionen är det som verkligen gör detta så fascinerande för de som utför det. Det är till och med så att om du inte låter hästen delta så fungerar det inte.

Metoden utvecklades för att förbättra prestationsförmågan hos högpresterande, hopp och dressyrhästar, trav, fälttävlan, reining och barrelracing.

Den är också intuitiv och interaktiv och inte bara påverkar hästens förmåga utan tar dig till en helt ny nivå i kommunikation med din häst.

Resultaten av interaktionen är både synliga och kännbara.

Du ser visuella tecken på avslappning i hästens kropp och metoden förbättrar välbefinnande och rörlighet hos hästen och inte minst skapar den en starkare band mellan hästen och människan.

Det är ett väldigt praktiskt arbete som du utför med dina händer som du kan starta med omgående utan en massa kunskaper om anatomi , latinska benämningar på olika delar och för den delen inte heller några förkunskaper i hästmassage då hästen kommer vara din bästa lärare och vägleda dig .

Låter det spännande? I nästa del går vi djupare in på hur det fungerar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.