Masterson Method del 3

Ensidigt arbete, smärta, hälta eller att hästen kompenserar för något obehag kan göra att spänningar skapas i muskler och omgivande vävnad vilket begränsar rörligheten i leder och andra betydelsefulla delar av kroppen.

Den alltmer uppbyggda spänningen och den begränsade rörligheten kommer så att negativt påverka prestationsförmågan såväl som välbefinnandet.

Dessa begränsningar kan i förlängningen leda till hälta och om hältan behandlas så försvinner ju den men problemen som kom att leda till hältan finns kvar och de måste hästen få hjälp med .

Mastersonmetoden börjar med att fokusera på de tre stora delarna som påverkar hästens prestationsförmåga mest och de är: 1 Nacke,Atlas

2 Hals, skuldror, manke C7-T1

3 Bakdel (sacroiliac)

Den viktigaste knutpunkten i relation till rörlighet i hela kroppen är enligt Masterson nacke och atlas. Spänning eller smärta varsomhelst i kroppen skapar spänning i nacken.

Med rätt beröring får du respons av hästen och där startar processen med att hästen släpper sin spänning. När du lär dig hästens responser och låter dem styra arbetet blir det som ett finstämt samarbete er emellan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.