Olika system

Likheten mellan att anmäla till tävling inom travet kontra ridsport är väl just början, dvs att man läser propositioner. I dressyren fanns det olika förbestämda klasser att välja på tex LB:2

LA:3

MSV:1

under en tävlingsdag.

I hur programmen var utformade så visste man på förhand svårighetsgraden, vad som man förväntas kunna utföra.

På den tiden jag tävlade och eftersom det mest var i Norrland så hände det i princip aldrig att jag blev bortlottad. Här visste man i regel att hade man anmält så skulle man tävla om inte något hände hästen eller en själv som gjorde att man inte kunde delta.

Nu har jag förstått att det är helt annorlunda, nu är det huggsexa när anmälan öppnas och det är först till kvarn som gäller för att komma med.

På travet är det helt annorlunda här har man ett datum och sluttid för anmälan ungefär en 7-5 dagar före tävlingsdagen och de som kommer med i loppet är de som har mest poäng, oavsett om du anmäler 5 min före anmälningstidens slut eller 1 månad i förväg.

Poängsystemet gäller hästens 5 senaste starter och poängen baseras på placeringar och prispengar.

Det kan gå fort att samla ihop poäng om man har lite flyt med löpningar och hästen går bra och det är ännu lättare att fort bli av med poäng om de strular.

Det hände oss sist vi startade att vi tappade en 1a i raden och däri låg de flesta startpoängen och nu har vi bara 135p kvar och då börjar man snegla åt breddloppshållet.

Däri kan man också göra en jämförelse, breddlopp är ungefär som lokaltävling, vanliga lopp som regionaltävling och V86 och V75 nationelltävling resp elittävling.

I breddloppen för varmblod får du ha max 500 poäng så i den kategorien ligger vi nu, dock är det inte alltid de har autostart utan ofta är det voltstart med olika metertillägg beroende på hur mycket hästarna tjänat.

Det var det siktet var inställt på men samtidigt såg vi att det på förhand var lite anmälningar till Kriteriesöndagen på Solvalla och chansade att anmäla och helt otroligt nog kom vi med på dessa futtiga poäng. Sån tur… Så man fattar inte…och dessutom har vi alltid i princip fått dåliga spår där vi anmält dit, nu fick vi spår 2, tur igen då nu hoppas vi att turen håller i sig.

https://www.travsport.se/kompletteringlista?propId=654356&referer=/se/atg/web/travsport/page/registrationlist/ShowRegListPage&raceDayId=578944

Det har funnits lopp som vi inte kommit med nu under sommaren fast Desideria haft över 1100 p så därför känns det rätt osannolikt att man kan komma med i vanligt lopp på huvudstadsovalen en av de största travhelgerna på året.🍀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.