Magisk kväll…

Sitter uppe, det blev lite svårt att sova efter kvällen. Jag ska inte sticka under stol med att det kändes så där lagomt inspirerande att packa ihop för att åka in till Bergsåker en kväll som denna, ösregn och slask.

En som vädret inte verkade bekomma var Desideria även om hon i morse mer liknade en raptor ur ”Jurassic Park” än en häst. Tur jag hade en rejäl vadderad jacka för hon högg blixtsnabbt i armbågen när jag höll på att sätta dit halstäcket, hon fick sig en skopa ovett, hon vet att man inte ska göra så men ibland är det som det bara blixtrar till i skallen på henne och hon kan bara inte låta bli. Gör först sen komma på att det var en dålig idé.

Hon var grymt pigg och glad resten av dagen så hon är ju verkligen en dubbelnatur, å jag har ju sagt det förut lika mild som hon kan vara lika arg på en sekund.

Häromdagen var det några och tittade på hästarna och det var en liten pojke med och han hade en sak att säga om Desideria, hon var ljuvlig … Så hon vet att välja sina tillfällen.

Inga sura miner över vädret och eftermiddagsmat och till och med en eftermiddagslur hann hon med och var väldigt lugn och harmonisk. Det kändes bra i hjärtat faktiskt trots vädret.

Det finns många nyanser av beteende som jag kollar in inför tävling och det kändes bra. Det har varit några detaljer jag stört mig på de senaste gångerna vi varit iväg då hon varit lite nervig men nu var allt lugnt.

Jag tror det var bra också vi åkte till banan förra veckan och körde ett lite längre men lättare jobb och hon fick känna sig stark för idag var hon verkligen i balans hon till och med hälsade med sitt fjärilsgnägg på morgonen när jag kom.

Allt fortsatte i samma lugna stil in på banan och i värmning. Lite sedvanligt hopp och galopp på väg upp mot bilen men sen travade hon och kom iväg. Hamnade i andra spår och hängde med sen när de förevarande gick i tredjespår, sen rundade hon i fjärde spår med en rejäl långsida och var sen i ledningen och vann så småningom med 3 längder.

(Bilden från värmning)

Det var så roligt, hon var fin och bra, och extra kul att Patrik som körde henne mycket i början när vi startade här hemma fick vinna med henne, hon gjorde många fina lopp tillsammans med honom utan att få vinna, så det kändes extra kul.

Hon var så nöjd med sig själv efter, lite stökig men hon pinkade direkt efter duschen i dopingstallet så det gick fort.

När hon kom hem skulle hon som vanligt visa boxgrannen var skåpet ska stå…

Det kom ju som en hel del regn under kvällen och var mulet, men precis när vi kom hem skingrades molnen och en stor fullmåne uppenbarade sig, magisk avslut på en fantastisk bra kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.