Alltså vissa dagar…

de tar priset… Det var en sån igår. Regn och slask och trav på Bergsåker. Två hästar till start. Lite jäktigt såklart då den ena skulle gå i första loppet och vi skulle åka med hästarna var för sig då Musse vill åka brett och ja Desideria är ju Desideria.

Eftersom jag inte ville de skulle stå inne och bli nervösa för de var nåt på g så fick de gå ut tidigt, Desideria ville dock inte gå från strålkastarljuset där hon skulle stå och kråma sig.

Musse passade på att köra en helkroppslerinpackning, jippie , täcket stod för sig själv om man säger så. När vi väl kom till Bergsåker så visade det sig att stänkskärmarna till den vagnen Desideria skulle ha inte fanns och ingen annan vagn fanns att få tag på som tur funkade det med vagnen Musse skulle gå med. Då kom nästa grej, kusken fick förhinder och kunde inte värma och vi brukar ju ha med dress och väst och hjälm men inte idag. Hittade tillslut lite grejor så jag for ut och förvärmde runt hagarna och sen kom Ricky och ställde upp och värmde på banan. Hon var lugn och bra. Med tanke på att allt varit så lättsamt hittills (ironisk) så blev jag ju inte överraskad över att jag slog näven när jag skulle skriva ur brodden fram så lillfingret svullnade upp och blev blått och diverse hål på knogarna, det är ju en del av charmen med trav på vintern.😊

Från det svåra läget bakom bilen blev det lite kämpigt inledning och så småningom dödens men hon såg inte hetsig ut där det blev mycket hästar överallt till slut då ledaren galopperade i sista sväng och hon hon styrdes ner på innerspår, hon gjorde det bra på den tunga banan och blev 6a på 16,4 de var tre hästar på samma tid, 4an 5an och 6an så hade lika gärna kunna varit 4a. Hon var väldigt pigg efter och blåste inte särskilt heller så det verkade ändå som hon tog det bra.

Lite hade man ju funderat på hur det skulle gå att åka med Musse som har lite klaustrofobi där det är trångt och han var rätt nervig när vi hämtade honom. Jag hade dock provat att sätta på han stresshuvan några dagar före och så fick han ha den på sig och han klev snällt in stod bra och var inte stressad eller svettig när vi kom fram så det kändes toppen.

Han stod mest och filurade tills det var dags att värma, lugn och fin och vi var nöjda med hur travet flöt på. Dock blev ju banan bara sämre och sämre ju längre dagen gick . Han fick ett snällt lopp enligt planen och höll ihop travet och knep en sista slant så det var ett steg i rätt riktning, han har ju inte startat på länge och nånstans måste man börja. Så trevlig häst iallafall att vara ute med, snäll och lättsam.

(Lite skitig Musse efter loppet.)

Han verkade rätt nöjd med sig själv efter och i det närmaste sprang han in i finkan när vi skulle hem.

När han kom hem gick han raka vägen in och började kaxa upp sig mot Tekna som står boxen i bredvid riktigt ordentligt så han måste ändå insupit en del självförtroende när han var borta.

Desideria i sin tur mopsar gärna upp sig mot Gemeaux när hon varit borta och var skitgrinig mot honom och högg och höll på och jag skällde men sen kunde hon inte hålla sig å jag såg varthän det lutade när jag höll på att byta täcke så såg jag hon öppna gapet och hann ryta till i precis rätt sekund öronen åkte fram och så blev det en gäspning mitt i allt, precis som hon skulle säga -Näerå skulle bara gäspa, jag har inte gjort nånting, snacka om lurig den där 😊.

Pigga och glada hästar nu på morgonen efter med fina ben så det kändes bra.

Tack Ingela och Ricky för hjälpen igår 💜.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.