Bättre start på året kan man ju få …

Hua…

Det var ju en väldigt lugn nyårsafton för våran del då vi hade siktet inställt på Solvalla på nyårsdagen. Såg framemot det även om det är en bit att resa, Solvalla blev det visserligen men inte för mig.

Efter vi hade ätit lunch och gick jag ut till hagarna så började jag känna en konstig brännande känsla i halsen och ner i magen, första tanken var väl att det var halsbränna eller nåt åt det hållet men så började det snöras åt i halsen, jag fick som astmakänsla, det började klia i hårbotten och på armarna. Jag gick och sa åt Jouni att nu är det nåt som inte står rätt till man blir ju rädd också när det börjar kännas väldigt konstigt, jag fick ändå för mig att det var en akut allergisk reaktion fast jag inte haft något sånt någon gång tidigare men då kan det ju vara rätt bråttom om allt svullnar igen och man inte får luft, så Jouni ringde ambulans, magen vände sig ur och in i ett nafs och jag började känna mig yr så jag fattade att blodtrycket svajjade och det drogs åt i halsen samtidigt som man dessutom känner att man behöver kräkas å då får man ju ännu mer panik och läpparna började svälla, det var tur vi ringde så snabbt för ambulansen kom snabbt och stoppade i mig kortison tabletter lösta i vatten och nå andra tabletter som föll sönder i munnen. Sen ut i ambulansen och så fick jag en massa injektioner med bla adrenalin, det verkade snabbt tack och lov och den värsta paniken lade sig , visserligen började ju kroppen hoppa omkring lite efter adrenalinet men det kändes ändå bättre, men då börjar man frysa som en tok, så kroppen hoppar omkring samtidigt som man fryser så tänderna skallrar, den värsta paniken lägger sig och man börjar kunna sortera tankarna det är då man hinner tänka , jamen det här blev ju jättebra det, nytt år nytt decennium och vilken jäkla cirkus…

Precis när vi kom in till sjukhuset hämtade en av sjukvårdarna en stort fluffigt täcke ur ett värmeskåp som de lade närmast kroppen och ett till täcke ovanpå, det var värt minst en miljon kan jag säga som det kändes så.

Just den där chockfrossan kommer jag ihåg från tidigare en gång vid en ridolycka man började frysa något så sjukt mycket och då minns jag att när man skulle av med allt för man skulle röntgas så kände man sig som Gollum i Sagan om Ringen när de skulle ta täckena av en, ta inte mitt täcke, My Precious morr.

Väl därinne på akuten så hade ju reaktionen börjat klinga av så fick ligga kvar några timmar för observation, vet ju fortfarande inte vad som utlöste reaktionen av det jag åt så nu blir det utredningar osv men nu har jag ju fått akutmediciner och adrenalinsprutor om något liknande skulle inträffa igen så det känns bra.

(Nåldynan som dessutom är spruträdd)

Jouni och Desideria kom så smångom iväg till Solvalla men hon hade inte heller sin bästa dag, blev väldigt het inte som hon brukar vara så , det var ju lite svårt läge också med bakspår på 1640m så det blev inte så lyckat. Var 2 utan pengar.Hon gör ju alltid så gott hon kan, men med tanke på hettan hon visade upp så blir det en check så får vi se vad den säger.

Idag är de ju en sån dag man bara skulle vilja ta hem henne i vardagsrummet och ha lite soffhäng om ni förstår vad jag menar 😊

För att sammanfatta det hela så är jag tacksam över att allt trots allt gick bra, jag är hemma välbehållen och Jouni och Desideria kom hem välbehållna det är det absolut viktigaste. Man kan tycka att saker går åt skogen men om man skrapar lite på ytan så fick det mycket att vara tacksam över och det är jag. 💜♥️🦄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.