Musse Boy

Så glad över ”Musse Boy” idag, så heter han när han och jag pratar, än så länge han inte opponerat sig. 😍Han gjorde verkligen ett fin prestation på en svårbemästrad bana idag och mot hästar som en del av dem tjänat betydligt mer. Han var faktiskt lite mer ”på hugget” än de två gånger vi varit iväg men på ett mycket positivt sätt.

Lite ny balans som Jouni fixat och sen har jag börjat köra honom med martingal, Desideria går ju också med det och det är faktiskt lite märkligt, Desideria har ju varit svår i munnen väldigt känslig och svårkörd tyckte jag från början högt med huvud och sen man började köra häst har man ju blivit rejält itutad att man ska ha hästen ”rejält” på bettet och många travare behöver man ju inte fundera så jättemycket på det efter som de ligger på lite lätt i regel. Desideria kunde på något sätt liksom ”krypa ur handen” när man körde i snabbare farter men det blev liksom tomt i handen och huvudet jättehögt, man tappade liksom förbindelsen, jätteobehagligt för man känner inte dem och svårt att understödja när det behövs. Det har gått åt en hel del ”munsmör ” också.

Sen kommer Musse också han jättekänslig i munnen och samma förmåga att ”försvinna” från en i kontakten samtidigt som han accelerar och vill sköta sig själv lite, men även han gillar ”munsmöret” jag är glad för båda de här hästarna är ju perfekta för mig, lättsamma att köra nu, det sliter inte på ens axlar och armar som när man måste dra som tok från början till slut. Desideria kan ju visserligen ”leva rövare ” på annat sätt när man kör men hon är inte ”stenhård” i munnen.

Musse fick ett lopp i ”ryggledaren”men framförvarande svarade inte en häst som kom och övertog och sen brisade på i sitt eget tempo och sedan vann överlägset men den häst som ledde klungan bakom låg Musse i rygg på och den fick lite problem mot slutet och tappade fart och det började fylla på hästar i de flesta spår och Musse satt där han satt tillslut började det öppna sig något och de kom ut ett spår och genom sista svängen var de nästan ute vid ”korvkiosken” och rundade och inne på upploppet galopperade hästen brevid och kom ut mot Musse som kom i full sula längst ut och jag drog åt mig andan för jag hann tänka att nu blir han ”störd” och mindes loppet sist när det strulade lite till slut men han behöll travet och kämpade på och var en hårsmån från tredjeplatsen, han kom i mål som fyra på ett jättebra sätt.

En fjärdeplats som kändes som en seger på hur han genomförde det och roligt att Sofia också tyckte att han kändes mycket bättre än sist, han har gått framåt… Så roligt det var, trots den tunga banan var han vid mycket gott mod och hämtade sig fort efter loppet, han var stolt som en tupp såg det ut som. Han är ju för övrigt en rätt så rolig prick tycker jag han kan ju hålla ”stoneface” men när han väl uttrycker något så är det lite som med återhållsamma människor, less is more…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.