Blank is eller ‘Blankis”

Trots det trista underlaget så måste man ändå summera veckan som varit som bra, Det är tur man har tryckvagn iallafall, Desideria och Tekna tränar med den, jättebra för Desideria då hon blir betydligt lugnare och snällare med den typen av träning och det är lite samma med Tekna, men det var några dagar i veckan det var riktigt skapligt underlag och man kunde köra på lite då det kommit lite snö och då kändes hon så väldigt fin, kan inte sätta fingret på vad det var men det var som ett helt annat ”flow” i kroppen, känns lovande och man kan utgå från att hon inte växer just nu iallafall, det var mycket sånt under hösten.

Trots hon har en del päls så är hon en riktig ”blankis” helt klart blankast i stallet just nu.


Musse fick en helkroppsgenomgång för att kolla status efter senast och fin i benen och gjorde sitt yoga/gymnastikprogram på ett bra sätt så det verkar bra. Musklerna från nacken ,halsen och bogen på höger sida är så mycket mjukare och rörligheten är så mycket bättre. Det syns inte minst i rörelsemönstret.

Det är häftigt hur mycket man faktiskt kan göra själv med vad jag tycker ändå är små medel. Med tanke på underlag och hur det ser ut att fortsätta utan snö så känns det bra att han är igång och startar, har gått framåt med starterna och däremellan har man jobbat på lite lagom och mest försökt hålla honom på gott humör och att han ska känna sig fräsch. Tyvärr har han fortfarande lite dåligt med poäng så hoppas nu bara inte att han ska ha svårt att komma med så det blir långt till nästa start, nu när han kommit igång så bra.