Sista helgen i januari

Den är minst lika spännande som sista helgen i Maj. Prix de Amerique det ultimata styrkeprovet.

För några år sedan var vi där och såg det live, helt otroligt vilket publikhav de var och fantastiska hästar. Den dagen var den fantastiska Bold Eagle som drog längsta strået.

Ett starkt minne från detta var att när man gick från Vincennes efter tävlingarna så var det fortfarande ljust ute och mitt i mörka Januari hemma i Sverige så var det helt magiskt.

Imorse var det förresten en helt otrolig himmel

Is this the ”dawning of the age of aquarius”?

Grymt spännande lopp i år också och FaceTime Bourbon var bara bäst men jag gillar Davidson du Pont också grymt mycket. Det är något av den där ”dressyrmänniskan” som tittar fram ibland som är svag för Davidson du Pont, den där mjukheten,spänsten och elasticiteten som syndes så tydligt i värmningen på den hästen idag.

Nu är det ju så att i trav är det ju skalle och vara snabbast och starkast som är grejen och man vet att det finns många olika stilar och sätt att ta sig fram till målet men jag tycker det är väldigt intressant med hur de rör sig och hur de använder kroppen, inte minst också ur avelssynpunkt.

Det är också häftigt tycker jag hur mycket man ändå kan se på en häst hur den rör sig i skritt, bogfrihet hur den rör ”överarmarna” hur den sätter ner sina fötter, hur det fjädrar eller frånvaro av fjädring, markbundenhet ,det säger så mycket om en häst.

Roligt att titta på trav idag, vi hade ju ett lagomt gympass innan att hämta hö och sen blir man ju inspirerad både av att se alla fina hästar från Frankrike men också över att se Team Jonssons duo(Jerven och Borken) från Bollnäs, så härligt att se.🗼Det var ju alltid så när man höll på med ridning också att man blev taggad när man varit iväg tex till Globen och sett fina tävlingar, då var det roligt när man kom hem och ja naturligtvis kunde man ju inte mäta sig med det man sett men det handlar ju inte om det utan om vad det du ser väcker i dig, inspiration, glädje och kärlek till det du sysslar med, jag tror många skulle må mycket bättre om de fokuserade mindre på att mäta sig med andra och mer på sin egen resa, att arbeta utifrån de förutsättningar som faktiskt finns.

Det kommer alltid finnas de som är både bättre och de som är sämre oavsett vad du håller på med, så det är bättre att lägga energin på att göra det bästa du kan själv, för i slutändan är det ändå bara det du kan påverka.

💜🦄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.