Ny nyans av den lilla svarta…

Äntligen lite bättre före ute och det var några glada hästar som tränade idag. Jag har ju kämpat på ett tag med Tekna, försökt stärka upp den ganska långa ryggen, både med Equiband men också att hon ska gå mycket och arbeta i rätt form. Det har varit lite svårt hon har liksom haft två lägen ,inte riktigt gått fram till bettet eller så har det varit drag i bettet för att komma iväg så fort som möjligt. Lite sådär unghäst-allt eller inget, efter en miljard halvhalter (känns det som)och avbrott från trav till skritt så har det hänt mycket den senaste tiden, idag var det som att gå i känslan från en unghäst till en riktigt välriden häst, vad hände liksom.. sen kan väl folk tycka jag är tokig som jag sitter och analyserar på det viset men jag bjuder det isåfall, för så funkar jag.

En travhäst ska ju kunna springa fort och hålla ut hela distansen det är ju målet, men det innebär ju inte att man tränar så varje gång, ytterligare en parallell till rid och dressyr, om jag nu har en häst som kommit en bit upp i klasserna och ska visa upp samling, högre form och en massa krumelurer som absolut inte fungerar om hästen inte är lösgjord så kan jag inte traggla just det dag in och dag endast utan jag måste ju variera formen , tempot och hålla hästen genomsläpplig och lösgjord och lyhörd och den måste få göra saker där den känner sig duktig och tycka det är roligt. Har faktiskt heller aldrig i mitt liv hört någon kusk klaga över att en häst varit för lydig, lyhörd eller samarbetsvillig.

Mjuk och fin häst som arbetade på plats(inramad) genom hela kroppen och rak, kände hela hästen i tömmarna och ärligt fram på bettet och lyhörd uppmärksam , lydig och koncentrerad. Hon bjöd på riktig ”finåkning”. Hon försökte inte ens dra en repa på rakbanan på vägen hem utan var på plats hela tiden, och lugn och nöjd⭐⭐⭐.

Desideria och Musse fick rejäla pass och de var riktigt nöjda efteråt, det är faktiskt roligt att alla tre verkligen gillar att träna, det är ingen som ser ut som sju svåra år när det fattar att man ska ut, de är inte svåra att få tag på i hagen och två av dem gnäggar tom när man drar in vagnen.

Trots det svåra vädret som har gjort det krångligt den här första månaden av året så känner jag mig rätt nöjd, hästarna är pigga,glada arbetsvilliga och med på noterna så det är ju bara att jobba på så gott det går.

Läste ett bra citat häromdagen som jag ska dela med er:

”Keep away from people who try to belittle your ambitions, small people always do that, but the really great make you feel that you too, can become great.”

Mark Twain

Med det sagt önskar jag er en trevlig helg 💜🦄