Hästar som kommer, hästar som går..

Just nu på Facebook så delar jag en bild på en häst som påverkat mig, varje dag en ny häst , utan kommentar bara en bild. Har rotat lite i arkivet och tagit en ”walk down the memory lane”och det det är lite skojigt vilka saker som kommer upp när man tittar på gamla bilder och vilka gamla egenskaper man också hittar igen i de hästar man håller på med nu.

Jag har ju skrivit någon gång förut om att ibland kan man tro att en häst man haft förut har ”reinkarnerat” för de kan likna varandra så mycket i personlighet. Det slog mig nu när jag letade fram några bilder på Ina, ett halvblod som jag hade , hon hade en bläs och ett stort huvud med en rejäl mule, hon var envis som synden och stark som en ”pansarvagn” en toppenhäst när du fick henne med dig och jag lärde mig väldigt mycket på henne, som den läromästare hon var, jag har alltid tyckt att Tekna och speciellt hennes huvud och mule påminner om någon men jag har inte kommit på det förrän nu när jag hittade bilderna på Ina, då blev jag ännu mer full i skratt för det finns mer likheter som pansarvagnen tex, Tekna är dock mer social och påhittig och men det finns likheter.

Tekna

Hittade tyvärr ingen bättre huvudbild på Ina.

Fina hästar iallafall ♥️

Sen är det ju en annan sak som är rätt lustig, jag brukar ju lite skämtsamt kalla Tekna för en liten PRE, hon är ju så grymt energisk , superbakben för en dressyrhäst, hittar lätt gung och kadens. Det är ett kallblod, sen har vi Desideria som är ett varmblod men som till mångt och mycket rör sig väldigt mjukt och elastiskt,är högbent och högställd med fint rundad hals.

Sen kom ju Fair och nu har jag även kört henne och det är en känslig häst med aktiva ,spänstiga bakben och ibland samlar hon nästen ihop sig för mycket, som när man sitter på en dressyrhäst som taggar till och börja trampa eller sväva omkring, lite sämre dock att hon vill lägga in lite skänkel vikning och gå på dubbla spår så det finns lite att göra med rakriktning där.

Hur gick det till liksom, den enda som faktiskt har ”travhäststuket” är Musse , ok lite som en ridhäst man inte ska störa för mycket, som vill sköta sig själv, friare form, men han rör sig som en travhäst med en rejäl bakaktion.

Jämför jag med alla travare man körde hos pappa så fanns det ju ingen som rörde sig på detta sätt, ingen sån balans eller förmåga att använda sina bakben på detta vis eller ens vilja för den delen.

Ja man undrar vad är det som händer…hur hamnar dessa hästar här..💜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.