Lite lagom kvällsblogg…

Ibland är man liksom nöjd med det man har företagit sig för dagen. Det är lätt att tänka på att man borde gjort det och det eller så och så, det tror jag de flesta känner igen, det är inte att vara snäll med sig själv, jag tror faktiskt de flesta behöver fundera på det de gjort bra lite mer, det du fokuserar på växer och du blir gladare och mer positiv och det i sin tur ger ringar på vattnet runt omkring dig.

Jouni skodde om Tekna idag ska bli intressant med ny balans. Musse har varit på hugget ett par dagar vilket verkar bra. Det tog ett tag för honom då han är något av en ”bitihopare” att visa var massagen är bäst.

Tensor fascia latae

Detta är Musses favvoställe,, muskelns uppgift är att sträcka den yttre lårbindvävsmembranet, den böjer höftleden och sträcker knäleden. Musse ville ju inte visa så mycket men upptäckte det genom en övning i Mastersons, sidorörelserna i bakbenet var inskränkt, det gick inte att föra benet tex runt i cirkel, nu däremot går det hur bra som helst men det tog ett tag. Desideria har inte haft något bekymmer med rörligheten men även hon gillar massagen där mycket.

Tekna gillar den här

Biceps femoris

Den här muskelns uppgift är att böja knä och handlederna.

Den lilla krokodilen Fair har ju tränat på lite och det är garanterat en omställning att gå på brodd och röra sig i backarna men hon visade mig förra veckan var det behövdes lite knådning och idag var det nytt ställe hon visade.

Semitendinosus

Denna muskelns uppgift är att sträcka höft och handlederna tillsammans med muskeln biceps femoris, vilket resulterar i att kroppen kastas framåt. Vidare att böja knäleden och att rotera bakbenet inåt.

Jag är förvånad faktiskt över hur fort det gick för henne att be om lite extra hjälp för trots allt är ju hästar ” bytesdjur” och vill inte gärna visa sina bekymmer men tycker hon har slappnat av mer och mer väldigt fort. Idag stötte i på två tjäderhonor och en räv när vi var ute men de verkade mer upprörda än henne. Hon är dock väldigt reaktionssnabb och under all päls så tror jag det kommer fram en liten fullblodstyp till våren…

🦄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.